Den ene var i Himlen – den anden var ikke

En dreng, som påstod at have været i Himlen, indrømmer nu, at det var løgn. Samtidig er der fra anden side planer om at producere flere film om sådanne oplevelser til kristne.


– Jeg sagde, at jeg var i Himlen, fordi jeg troede, at det ville give mig opmærksomhed. Men da jeg påstod, at jeg havde været der, havde jeg aldrig læst Bibelen.

’Himlen findes virkelig’ er blevet en stor succes i Danmark. Her ses et billede fra filmatiseringen af bogen. Denne beretning er dog, modsat den anden bog, helt sand, ifølge forfatteren.
’Himlen findes virkelig’ er blevet en stor succes i Danmark. Her ses et billede fra filmatiseringen af bogen. Denne beretning er dog, modsat den anden bog, helt sand, ifølge forfatteren.

Ordene kommer fra Alex Malarkey, der som 6-årig i 2004 var indblandet i en forfærdelig bilulykke. Han lå i koma og overlevede kun med nød og næppe. To måneder senere vågnede han op fra sin koma og påstod, at engle havde ført ham til Jesus. Historien blev senere til en bog.
Men den historie fortryder han nu bittert. Han har sendt et åbent  brev ud til forlaget og alle andre, hvor han undskylder. Og bogen, som man har kunnet købe i et år, bliver nu fjernet fra hylderne.
– Folk har tjent penge på løgne og fortsætter med at gøre det. De skulle læse Bibelen, som er nok. Bibelen er den eneste kilde til sandhed, siger Malarkey til Christian Post.

Jeg VAR i Himlen

Til gengæld har en anden – og måske mere kendt dreng, Colton Burpo, skrevet en pressemeddelelse på sin hjemmeside, hvor han holder fast i, at han altså var i Himlen.
– Jeg ved, at der har været meget snak om sandheden i andre historier om at have været i Himlen de sidste par dage. Jeg vil bare gøre alle opmærksom på, at  jeg står fast på min beretning, som er i min bog ’Himlen findes virkelig’, siger Burpo og fortsætter:
– Jeg kan stadigvæk huske min oplevelse i Himlen. Jeg vil fortsætte med at fortælle om min oplevelse i Himlen, for det har givet håb til så mange mennesker. Folk kan nok tvivle på min historie, men sagen er bare, at jeg ikke blev lokket ind i det. Jeg havde lyst til at fortælle folk om min oplevelse. Faktisk fortalte jeg min historie til venner og familie  længe før der kom en bog, siger Burpo og understreger desuden, at han håber, at bogen vil lede mennesker til Jesus.

Vil lave film kun for kristne

Firmaet ’Family Christian Stores’ har tidligere lavet film, og de udvider nu deres non-profit forretning med en filmatisering af Don Pipers bog om en nærdøds- oplevelse fra 2004.
Samtidig vil FCS’s søsterselskab ’Family Christian Entertainment’ fremover producere to trosbaserede højkvalitets-film hvert år, siger iværkssætteren bag, Rick Jackson:
– Vi er ikke ude på at lære Hollywood noget. Det, jeg er interesseret i, er at at tale til publikum på en professionel måde og skabe en platform. Vi ønsker nærmest at være som Disney på det område.
Og målet er overraskende nok ikke at ramme alle målgrupper:
– ’90 minutter i Himlen’ bliver lavet sådan, som en evangelikal kristen ville se på det, siger Jackson, som regner med, at den vinkel vil blive en succes, ved hjælp af mund til mund metoden blandt kristne og søgende mennesker.
Filmene vil dog også henvende sig til ikke-troende mennesker, men:
– Hvis det kun er kristne, som vil se filmene, så er det fint for os.
Henrik

s.23 Den ene... bogomslag venstre 1562467

De to bøger om drengene, som havde været i Himlen. Nu viser det sig, at det kun er den til venstre, som man kan stole på.

De to bøger om drengene, som havde været i Himlen. Nu viser det sig, at det kun er den til venstre, som man kan stole på.