Brug fasten på at bekæmpe terror

Iben Thranholm. Cand teol., journalist og samfundsdebattør.
Iben Thranholm. Cand teol., journalist og samfundsdebattør.

Den franske udenrigsminister Robert Schumann, der grundlagde EU, kom med et profetisk udsagn. Han sagde, at hvis ikke demokratiet er kristent, vil det ikke bestå.

Vores politikeres udtalelser ovenpå terrorangrebet i København viser, at han har ret. Når politikerne kommer med følelsesmæssige floskler om, at nu må vi holde hinanden i hånden og stå sammen om ytringsfriheden, lyder det i mine øre, som de taler til en flok spejdere på lejr og slet ikke har fattet alvoren i, at ikke kun ytringsfriheden, men hele den jødisk-kristne kultur er ved at gå sin undergang i møde.

Med politikeres rådvilde blik i ansigtet og substansløse svar i medierne bliver det alt for tydeligt, at sekularismens ideologi er en tom kulisse, et sminket lig, som er forsvarsløst overfor islam. Der mangler tro på noget større end mennesket selv og dets ytringer. Begrebet ytringsfrihed i sig selv frelser ingen. Men det gør den tro, som et folk har. Når politikere intet reelt budskab har og klamrer sig til nogle tomme fraser om ytringsfrihed, udstiller det, hvor sårbart et samfund uden tro på Gud er. Og at demokratiet er lige til at feje af banen for destruktive, selvbevidste kræfter som dem, der hersker i islam.

Hvad enten man kan lide det eller ej, så har islamister et fortrin frem for demokrater – de er villige til at ofre sig selv, at dø for sagen. I Vesten er der ingen offervilje længere. Ingen vil dø for en tegning. Det er den ikke værd. Det viser, at den måde vi bruger ytringsfriheden på, er et bedrag, et falskneri, når det kommer til stykket. I erkendelse af at vores politikere er både magtesløse og ganske uansvarlige, når de siger, at vi bare skal gøre, som vi plejer, og lave mere satire, må ansvaret nu hvile på de kristne for at tage kampen op.

Det bliver ikke den institutionelle kirke, men civile kristne, der må kæmpe for at bevare den jødisk-kristne kultur i Europa. Det er ikke nødvendigvis en væbnet, politisk kamp, men en åndelig kamp. Kristne kan stoppe krige med bøn og faste. Husk på, at det var ganske få personer, der reddede Ninive fra undergang ved deres forbøn. I går indledtes fasten. Brug derfor dette års faste på at spørge Gud, hvordan du kan kæmpe imod mørkets kræfter, så den kristne kirke og demokratiet bliver bevaret. Hvis Gud er med os, hvem kan da være imod os?