Vinterlejr har fokus på mission

Sidste sommer var 38 unge med Grow Grindsted på missionsrejse til Senica i Slovakiet, hvor de hjalp en lille apostolsk kirke.
Sidste sommer var 38 unge med Grow Grindsted på missionsrejse til Senica i Slovakiet, hvor de hjalp en lille apostolsk kirke.

Vinterlejren i Grindsted har fokus på missionsrejser for unge, fortæller Gert Bjørsted fra Grow Vestermarkskirken.

– Det gør så meget ved én selv og hele gruppen at være med på en missionsrejse. Og der er planer om ca. 12 rejser i 2015, siger Gert Bjørsted. På vinterlejren i weekenden mødes unge fra stort set alle kirkelige retninger i Danmark. Og arrangørerne drømmer om at motivere dem til at engagere sig i korttids-missionsrejser, som dem man tidligere har arrangeret ud fra Grow-kirken i Grindsted.

Til Polen og Grønland

Grow Grindsted er selv i gang med at arrangere to ture. En sommertur i uge 27, som går til Polen – og en tur i efterårsferien til Ilulissat på Grønland. Her var danske unge sidste efterår med til at gøde jorden for et senere fremstød: – Dengang bad vi med 30 unge og mærkede en åbenhed, som giver trang til at fastholde relationen og forpligtelserne ved at forkynde og lede mennesker til Jesus, fortæller Gert Bjørsted.

På en YouTube video fortæller Søren Sørensen (til højre) og Gert Bjørsted om missionsrejserne.
På en YouTube video fortæller Søren Sørensen (til højre) og Gert Bjørsted om missionsrejserne.
Stærk tur til Slovakiet

– Sidste sommer rejste Grow Grindsted med 38 unge fra nærområdets tværkirkelige regi og andre interesserede fra Nordsjælland og Nordjylland på en uges fremstød til Senica i Slovakiet, hvor vi hjalp en lille apostolsk kirke. Hele processen omkring turen var meget værdifuld og givende for Grow og hele Grindsted-egnen. Det var et målrettet intenst forår med ugentlige drama- og danseøvelser. Alle deltagere blev trænet i gospelsang, og så skulle de kunne sætte ord på deres bedste oplevelser med Jesus på engelsk.

Før turen besøgte vi flere af Grindsted-egnens frikirker, hvor vi medvirkede ved gudstjenester for ligesom at øve os. Da bussen trillede ned igennem Europa, var vi meget spændte, for flertallet havde aldrig prøvet noget sådant tidligere. Det blev dog en meget stærk tur, som gjorde rigtig meget ved os som samlet gruppe. ’Åndeligt set, er jeg forvandlet for altid’, sagde en af de unge, som fik et meget stærkt møde med Gud allerede ved den første samling, vi holdt i Slovakiet, fortæller Gert Bjørsted.

Missionsrejser i 2015

Grow arbejder for at styrke de menigheder og organisationer, som man samarbejder med.
– Andre ungdomsgrupper i vores land har lignende initiativer, og vi vil have dem gjort kendt i uge 7 på Vinterlejren. Derfor har vi også lavet hjemmesiden youthmission.dk og trykt info om diverse ungdomsture til sommer. I 2015 arbejdes der nemlig ret så intenst rundt om i kirkelandskabet for unge i mission. Vi kender til ca. 12 ture bare i år. Sikke muligheder der er for danske unge lige netop nu, slutter Gert Bjørsted.