– Det må ikke stige mig til hovedet

De seneste to år har Simon Pedersen været en del af lovsangsledelsen i Skywalk. - Jeg er taknemmelig for at have fået betroet det ansvar, fortæller han. Bag Simon er det Elisabeth, Silvia og Oli fra lovsangsgruppen i Skywalk. Foto: Christoffer Fryd.
De seneste to år har Simon Pedersen været en del af lovsangsledelsen i Skywalk. – Jeg er taknemmelig for at have fået betroet det ansvar, fortæller han. Bag Simon er det Elisabeth, Silvia og Oli fra lovsangsgruppen i Skywalk. Foto: Christoffer Fryd.

Lovsangsleder i Skywalk i Randers, Simon Pedersen, er opmærksom på, at deres nye
album ”Din er æren” ikke skal give æren til ham selv – som titlen også siger.

Han er med i sangskrivningen på 11 ud af 12 sange på Skywalks nye album, hans lovsange synges i mange kirker rundt i Danmark, og han har været en del af lovsangsledelsen i Skywalk i Randers de seneste to år. Selvom han blot fyldte 20 år i søndags og stadig går i gymnasiet, er Simon Pedersens navn allerede kendt i store dele af lovsangs-Danmark. Det er noget, han stadig skal vænne sig til.

Det er det værd

– På ungdomskonferencen Brighter i efterårsferien stod jeg og blev godt glad for ”Mit hjerte som bolig”, som alle sang, fortæller han og fortsætter: – Er det okay? spurgte jeg mig selv og Gud. Ja, se hvad det gør, det du har fået lov til at viderebringe. Tak, fordi jeg må blive brugt på denne måde, var min konklusion. Det er mærkeligt, at folk genkender mig, men det er det værd, når det bidrager med noget godt i deres liv. Simon Pedersen er vokset op med både tro og musik. Han har spillet klaver, siden han var fem, og han har været en del af Skywalk, siden han blev teenager. – Og så har jeg oplevet, at nogen troede på mig og betroede mig et ansvar, og det er jeg taknemmelig for.

Musikken skal bakke teksten op

Lovsang betyder meget for ham. Både i den personlige kontekst og som kommunikation. – Jeg bruger lovsang alene, både til at presse på med, indtil en sandhed går op for mig – og til at holde en fest for mig selv, siger han med et lidt genert grin. Sangene, som han har skrevet, både alene og sammen med andre, opstår på mange forskellige måder, men generelt er han meget fokuseret på teksten. – For mig er teksten et af de vigtigste elementer, og den skal musikken gerne bakke op, forklarer han. Det betyder, at han både arbejder med, at indholdet skal være teologisk korrekt, og så vil han også gerne undgå at lave klichéer.

Lad det være oprigtigt, og lad det tage den tid, det skal tage at udtrykke sit hjerte. Processen er vigtig.

Inspiration fra Guds fred

– Det er meget nede på jorden for mig at skrive sange. Men Gud møder os jo også tit helt der nede på jorden, hvor vi er. For mig er han Fredens Gud, og når jeg er sammen med ham, er der fred. Og det er dér, jeg får meget af min inspiration. Det er fire år siden, Skywalk udgav ”Himmelvendt”. Det skyldes ikke mangel på ønske om at udgive igen. – Processen er virkelig vigtig. Vi har også lært meget af alt det, vi ikke kunne bruge til noget. Vi har hele tiden forsøgt at udfordre os selv uden at tvinge det frem. Vi har skrevet flere og flere sange – og adskillige gange har vi tænkt: ”Nu er det nu!”, men så har vi alligevel ikke været helt klar, forklarer Simon og fortsætter:

Gud baner vejen

– Først i sommers faldt tingene på plads, og så oplevede vi, hvordan Gud baner vejen, hele vejen. Vi fik fundet et hold – og havde en masse øvere i august med en fænomenal stemning. Vi oplevede at kæmpe sammen om noget, og at når vi går Guds vej med tingene, så er relation og kommunikation også vigtigt. Det råder Simon også andre lovsangsbands til at være opmærksom på i forhold til at blive udgivet. – Lad det være oprigtigt, og lad det tage den tid, det skal tage at udtrykke sit hjerte. Processen er vigtig.

Tro på hinanden og skab en opbakkende kultur, hvor der er plads til at tage tid med ham. For sådan et projekt skal komme fra Gud. I det hele taget er Simon meget opmærksom på, at det ikke kommer til at fremstå, som om den nye cd er hans projekt. Derfor var han også tøvende i forhold til overhovedet at medvirke i et interview. – Det er vigtigt for mig, at folk forstår, at ”Din er æren” er noget, vi har lavet sammen i Skywalk lovsang. Jeg ønsker at passe på mig selv og være opmærksom på, at det her ikke stiger mig til hovedet, slår han fast.