Borgmester er med til BDMs missionsfest i Christiansfeld

Brødremenighedens område i Christiansfeld er netop blevet renoveret for over 100 millioner kroner.
Brødremenighedens område i Christiansfeld er netop blevet renoveret for over 100 millioner kroner.

Der vil være hele tre events ved Brødremenighedens missionsfest d. 10. maj.

Den 10. maj 2015 holder Brødremenighedens Danske Mission (BDM) Missionsfest i Christiansfeld.

Det er en årligt tilbagevendende begivenhed. Her mødes BDM’s venner og støtter for at fejre kristen mission og udviklingsarbejde i den tredje verden og for at høre om det arbejde, der gøres både internationalt og nationalt.
Det hele starter kl. 10 med en festgudstjeneste i Brødremenighedens kirke. Her vil provst Asger Grove Korsholm, Vildbjerg, prædike, og Brødremenighedens præst Jørgen Bøytler vil fungere som liturg.

Borgmester åbner butik
Koldings borgmester Jørn Pedersen (Venstre) åbner BDMs nye genbrugsbutik.
Koldings borgmester Jørn Pedersen (Venstre) åbner BDMs nye genbrugsbutik.

Kl. 11.45 åbner Brødremenigheden en helt ny butik, Butik Karibu, som betyder velkommen på swahili, hvilket er det sprog, der bl.a. tales i Tanzania. Butikken indvies af Koldings borgmester Jørn Pedersen. Der vil efterfølgende være en reception, hvor alle er meget velkomne.
Butikken skal fremover sælge de kendte adventsstjerner, bøger om Brødremenigheden og andre effekter med tilknytning til Brødremenigheden, ligesom butikken skal fungere som museumsbutik for Brødremenighedens Museum, som også flytter til Søstrehuset. Turistbureauet er også flyttet ind i det renoverede søstrehus, ligesom Christiansfeld Formidlingscenter hører til i Søstrehuset.

Besøg fra Afrika

Kl. 13.30 fortsætter Missionsfesten i den nyrenoverede kirkesal, hvor der vil blive en præsentation af det arbejde, Brødremenigheden gør i Tanzania, D.R. Congo, Burundi og Albanien. Lederen af Det mobile Sundhedsprojekt ved Tanganyikasøen, Respice Mbalu, vil medvirke, og der vil optræde videohilsner fra de udsendte missionærer.
To af de frivillige, der har været udsendt i efteråret 2014, fortæller om det arbejde, som de har udført. Formanden for BDM, Jørgen Bøytler, vil fokusere på et par spørgsmål, som bestyrelsen ønsker lidt debat om.
Endelig vil den nye generalsekretær Jens Peter Rejkjær komme med en kort beretning om missionsselskabets virke siden sidst.
Festen slutter kl. 17 og alle er meget velkomne.