Du befinder dig i Danmark

Af Eva Jørgensen Journalist
Af Eva Jørgensen
Journalist

Der er tydeligvis en hel del mennesker derude, som har taget fejl. Derfor vil jeg nu lave lidt god public service og informere jer om tingenes rette tilstand.

Nej. I befinder jer ikke i Spanien eller et andet land i Sydeuropa. Nej, I kan ikke forvente, at det bliver varmt i maj – eller juli for den sags skyld. Nej, I kan heller ikke forvente sne om vinteren.
I befinder jer i Danmark. Og reglerne for dansk vejr er som følger.
Der er ingen regler for dansk vejr. Det gør præcist som det vil.
Der er dog enkelte regelmæssigheder:
a. Vejret vil normalt forholde sig omvendt proportionalt med din forventning. Det vil sige, hvis du forventer sne, vil du få tøvejr. Hvis du forventer sol, kommer der regn.
b. Vejret var altid bedre i din barndom, end det er nu. Der var hvidere sne og mere sol.
c. Vejret i Danmark følger et koncept, som kaldes årstider. Men årstiderne er bare en teknisk spidsfindighed, som skal få dig til at forvente noget specielt, så vejret kan følge punkt 2a.
Men nu kommer vi til det spidsfindige. For der er to snydekoder til det danske vejr. Og den eneste grund til, at jeg tør skrive dem i en pæn tværkirkelig avis, er at de begge kommer fra Bibelen selv.
Men før jeg når så langt, skal I lige beriges med en enkelt filosofisk overvejelse.
For på mange måder minder det danske vejr om livet selv. Vi laver planer og lægger til rette ud fra vores forventninger til fremtiden – ligesom vi planlægger tøjindkøb ud fra årstiderne. Men ligesom med vejret vil livet nogle gange skuffe os – og andre gange overraske os positivt. Men selvom vi kan blive klogere på livet og forstå, hvad der sker, og hvorfor det sker, har vi som oftest kun lidt indflydelse på, hvad der helt præcis sker.
Derfor virker følgende snydekoder både på det danske vejr – og på livet i almindelighed.
Filipperne 4,4. Sig tak under alle forhold. Intet kan forvirre det danske vejr, som ubetinget taknemmelighed for både regn og sol, tø og frost.
Mathæus 7, 12-13. Bed, så skal du få. Gud, som holder universet og elsker os, tilbyder os at ændre tingenes tilstand – både i vejret og i livet – gennem bøn.
Må jeg allervenligst bede om, at I udnytter mine fine snydekoder til at bede om en solrig sommer.