– Det må gerne være sjovt at gå i kirke

Simon Bartholdy blev sidste sommer gift med Margit. Sammen udgør de halvdelen af ”Pasta Party”.
Simon Bartholdy blev sidste sommer gift med Margit. Sammen udgør de halvdelen af ”Pasta Party”.

Simon Bartholdy har en vision: Det skal være sjovt at gå i kirke – gerne både for børn og voksne. Derfor har han startet bandet PastaParty, som udgiver glade og ikke mindst fjollede børnesange

Det hele startede med et ophold i USA hos den kristne organisation ”Youth Encounter”, som hjælper lokale kirker med børne- og ungdomsarbejdet. Her lærte Simon nogle sjove børnesange – og han så, hvor sjovt børnene havde det med disse sange og fakter.

– Da jeg kom hjem, tænkte jeg, at vi da manglede sådanne nogle sange herhjemme… Så jeg oversatte nogle af sangene fra USA og skrev nogle selv. Sangene er en blanding af pop og fjollede børnesange, fortæller 25-årige Simon.
Det blev startskuddet til et nyt band med det sjove navn ”Pasta-Party”. Simon synger og spiller ukuele, hans kone Margit står for fakterne, og derudover er David Christiansen med på bas og Søren Ehlers på trommer.
– Vi hedder PastaParty, fordi det altid er en fest, når vi spiller – og så passer vi godt ind i for eksempel folkekirkernes spaghetti-gudstjenester, tilføjer Simon.
I Simon og Margits egen kirke, Københavnerkirken på Amager, har børnelovsang igennem det sidste år haft en central plads i gudstjenesten, hvilket bl.a. skyldes Simons sange. Sangene handler om alt fra israeliternes vej ud af Egypten til Jesus, der er den sejeste, og meget mere.
– At være kristen er et liv fyldt med glæde, og det må sangene gerne afspejle. Vi må gerne være fjollede og have det sjovt sammen – også til gudstjenesten søndag formiddag, siger Simon.
Søndagsgudstjenesten starter med en fælles børnesang med fakter for både store og små. Derefter går børnene ud til deres eget program i ”Slaraffenland”. Efter sommerferien er det planen, at børnene fortsætter med lovsangen som en fast del af deres egen samling.

PastaParty og Københavnerkirken udgiver nu Simons sange.
PastaParty og Københavnerkirken udgiver nu Simons sange.
Sangene ud på CD

PastaParty udgiver nu i samarbejde med Københavnerkirken en børnelovsangs-CD med Simons børnesange, så resten af Danmark også kan få glæde af dem.

CD’en er klar i uge 28, og er man afsted på en af sommerens mange bibelcampinger, kan man måske være heldig at møde Simon og band og være med til lovsang med glade, fjollede og aktive musikindslag. Og selvfølgelig kan man også købe CD’en.
Skulle man efterfølgende få lyst til at dele musik og fakter i sin egen kirke, er det bare at gå i gang, og hvis man har glemt et par fakter eller to, kan man oven i købet finde dem på YouTube.
– Vi vil gerne være en ressource for andre end vores egen kirke – både folke- og frikirker. Derfor tilbyder vi også at komme ud at spille, så vi kan lære børn og voksne vores sange og de tilhørende fakter, som er en stor del af konceptet, siger Simon.
Pasta Party deltager gerne på spagettigudstjenester, til børnefødselsdage, lejre mm. Har man ikke råd til at booke hele bandet, kan man ”nøjes” med Simon og Margit. Yderlig information findes på deres hjemmeside www.bit.do/PastaParty

Her kan du møde PastaParty:
– Mørkholt bibelcamping (IM) onsdag d. 8/7
– Virksund bibelcamping (LM) torsdag d. 9/7
– Sommercamp på Gammelbro campingplads (Netværk for Missionale Menigheder) fredag d. 10/7
– Haderslev Næs bibelcamping (LM) søndag d. 12/7
– Familiecamp på Hvide Klit (KFUM/K) mandag d. 13/7
– Lystruphave bibelcamping (LM) mandag d. 13/7
– Sommerlejr på Hellebjerg Idrætsefterskole (Kristent Fællesskab) tirsdag d. 14/7