15 kristne anklaget for blasfemi fordi de kaldte en præst ’apostel’

Betegnelsen ’apostel’ på denne plakat fik de 15 pakistanske kristne nederst tiltalt for blasfemi. Foto: Åbne Døre.
Betegnelsen ’apostel’ på denne plakat fik de 15 pakistanske kristne nederst tiltalt for blasfemi. Foto: Åbne Døre.

Pakistansk politi har tiltalt 15 kristne for blasfemi i byen Gujrat, fordi de havde opsat plakater, der omtaler en kristen præst som ”ham, der blev kaldt apostel”, skriver Åbne Døre.
– Deres sprog er måske mere acceptabelt i lande, hvor kristendommen oplever større frihed. Sproget antyder, at den afdøde præst praktiserede Helligåndens gaver og havde en profetisk gave. Men det er et begreb, der ikke så let kan overføres til en islamisk sammenhæng, siger en pakistansk kommentator.
De 15 kristne ville mindes en præst i anledning af 20-årsdagen for hans død den 16. august. Men de plakater, som inviterede folk til mindehøjtideligheden, omtalte præsten som apostel. Og det ord stødte muslimerne, der opfatter Muhammed som Allahs sidste og endegyldige apostel og profet. Man opfattede sprogbrugen som en udfordring mod islam, og muslimerne tiltalte de kristne ud fra Pakistans blasfemilov, som kan give dødsstraf.
En lokal moske sammenkaldte muslimer og politi til høring om betegnelsen ’apostel’. Herefter fjernede politiet alle plakaterne og anholdt nogle af arrangørerne. Om fredagen, den 21. august, frygtede de 200 kristne hjem et angreb efter fredagsbønnen og sendte derfor kvinder og børn væk.
Der er nu igen roligt i bydelen, men flere af mindehøjtidelighedens arrangører er blevet arresteret.