BibelTid – ny app fra Bibellæserringen

Den nye gratis app BibelTid kan hjælpe flere til at læse Bibelen i en travl hverdag.
Den nye gratis app BibelTid kan hjælpe flere til at læse Bibelen i en travl hverdag.

Med den nye app kan man nårsomhelst og hvorsomhelst læse Bibelen både alene og sammen med andre.

Fællesskab, tilgængelighed og bibellæsning er nogle af nøgleordene bag app’en BibelTid, som netop er blevet lanceret af Bibellæser-Ringen.

– Det mest banebrydende ved app’en er, at brugerne nu kan gøre bibellæsning til en social oplevelse, idet de via BibelTid kan læse de samme tekster, selvom de sidder i hver deres ende af landet.
I app’en kan de dele spørgsmål og tanker om bibelteksten og tro i det hele taget, og på den måde få skabt et rum for refleksion i en travl hverdag, fortæller Lasse Holmgaard Iversen, der er landsleder for Bibellæser-Ringen og en af arkitekterne bag BibelTid.

Bibelen for de yngre

App’en BibelTid, der blev lanceret 27. august 2015, er en ressource for alle, som gerne vil læse i Bibelen. Men især ønsket om at gøre bibellæsning tilgængelig for et yngre publikum har været drivkraften bag udviklingen af BibelTid.

1,5 år undervejs

– BibelTid er resultatet af 1,5 års udviklingsarbejde, hvis mål har været at komme med en ressource til bibellæsning for teenagere, unge og voksne op til cirka 45 år.
Vi valgte app’en som medie, da den er lettilgængelig for mange, og let at tilpasse de ønsker og behov, som brugerne måtte have, forklarer Lasse Holmgaard Iversen.

Forslag 1Læseplaner og forklaringer

I app’en kan man vælge mellem et væld af læseplaner, som enten er gennemgange af afsnit i Bibelen, eller udforsker temaer som tilgivelse og ægteskab.
Når brugeren har fundet den læseplan, der passer netop ham, kan han begynde læsningen, som vil være et kortere eller længere afsnit fra Bibelen, oftest efterfulgt af en forklaring, en refleksion eller et spørgsmål. Læseren kan så følge læseplanen i sit eget tempo – der er ingen andre deadlines end dem, læseren selv sætter. Dette er et meget bevidst valg, fordi Bibellæser-Ringen netop ønsker, at app’en skal give læseren gode oplevelser med Bibelen.

Skal forny bibellæsningen

– At læse i Bibelen er for nogle i kategori med lektier. Andre synes, at Biblen er støvet og irrelevant. Og en tredje gruppe vil egentlig gerne læse i den, men får det ikke prioriteret i en travl hverdag.
Vi håber, at BibelTid kan bidrage positivt til, at bibellæsning bliver en relevant og tilbagevendende del af menneskers liv, siger Lasse Holmgaard Iversen.
BibelTid er gratis og kan downloades fra Appstore og Google Play.
Finansieringen er sket gennem sponsorater fra efterskoler og organisationer, donationer fra Jubilæumsfonden og Y’s Men’s Clubs samt gaver fra private.

BibelTid er gratis og kan downloades fra Appstore og Google Play.


Artiklen fortsætter efter annoncen: