Lyrisk stærk lovsangs-musik

s22_coverAnne Marie Sangill Holmsgaard er netop udkommet med cd’en ’Desert Lands Redeemed’. Cd’en indeholder 12 numre, hvor alle tekster og al musikken er skrevet af hende selv.

Nogle numre er meget minimalistiske. Sangen ”Ilusion” er kun indspillet med guitar. Andre numre er med fuldt orkester. Det gør, at cd’en stilmæssigt kommer til at mangle den røde tråd og derfor virker lidt tilfældigt sammensat. De stille numre virker en smule ufærdige, hvorfor det er de numre med fuldt band, der helt klart virker bedst.
Sangteksterne er alle skrevet med udgangspunkt i Anne Marie Sangill Holmsgaards egne personlige erfaringer. Det er tekster, der beskriver livets op- og nedture og søgen efter Gud. Det er her, cd’en for alvor slår igennem som en kraftfuld plade. De meget personlige tekster er værd at lytte til og giver en personlig vinkel på musikken.
Anne Marie Sangill Holmsgaard betegner selv cd’en som værende pop-musik. Genremæssigt lyder det lidt som irsk popmusik fra starten af 90’erne. Er man til de melodiske melodier, der er nemme at nynne med på, er ”Desert Lands Redeemed” en rigtig god plade. Samtidig er de meget personlige tekster med til at gøre cd’en til noget unikt, som ikke høres særlig tit.

Til trods for cd’ens svagheder er den helt klart værd at lytte til. Man kan mærke, at Anne Marie Sangill Holmsgaard og hendes band har lagt meget energi i indspilningen af cd’en. Alene det gør det værd at lytte til musikken. Samtidig er de personlige tekster også med til at gøre cd’en til mere end bare banal pop-musik. Alt i alt en hæderlig cd med musik, der kan lyttes til mere end én gang.
Bo Slot Pedersen