Faste for Danmark, indtil vækkelsen bryder igennem

Af Peter Tinggaard Forbønsleder og underviser. Foratter til flere bøger om bøn. Med i ledelsen af Bedehus.dk
Af Peter Tinggaard
Forbønsleder og underviser.
Foratter til flere bøger om bøn.
Med i ledelsen af Bedehus.dk

Peter Tinggaard opfordrer andre med nød for Danmark til at faste en dag om ugen. Her fortæller han om, hvordan han følte sig ledt til at gå i gang.

Man behøver ikke at have en doktorgrad for at se, at Danmark desperat har brug for Guds hjælp i denne tid.

Vores elskede velfærdsstat er voldsomt presset af utallige besparelser, som medfører drastiske forringelser på en lang række områder.
Samtidigt strømmer der så mange flygtninge ind i Europa, at politikerne næsten ikke ved, hvad de skal gøre. Udfordringerne råber efter statsledere af historisk format, men i stedet ser vi, at vores politikere er mere optaget af at bekæmpe hinanden.
De læner sig op af højt uddannede spindokterer, hvis primære fokus er morgendagens opinions-undersøgelser. Derfor ser vi også, at landets politik alt for ofte er formet i kølvandet på mediernes unuancerede og sensationsprægede fokus på først det ene og så det andet.
Det medfører evindelige løfter om forbedringer og stramninger på en række områder, som desværre kun sjældent har nogen markant og langvarig effekt.

Verden omkring os

Ude i verden ser vi, hvordan konflikter i en række alvorlige brændpunkter forbliver uløste, og hvordan FNs og EUs og USAs forsøg på at løse kriserne ofte har den modsatte effekt.
Ligesom når man tramper på et bål for at slukke det, men i stedet kommer til at sprede en masse gnister. Desuden vokser antallet af naturkatastrofer over det meste af jorden og spreder død og frygt.

Vores magtesløshed

Alt dette burde medføre en dyb og helhjertet anerkendelse af vores menneskelige magtesløshed. Ja, man burde forvente, at især de kristne nationer endelig ville overgive sig og højlydt erklære deres dybe afhængighed af Gud. Men det er bare ikke det, der sker. I stedet ser vi, hvordan lande som Danmark bevæger sig længere og længere væk fra Gud, fordi vi ærlig talt har mere tiltro til vore egne menneskelige ideer end vi har til Guds geniale ideer. I landets forskellige kirker bliver bedemøderne prioriteret væsentligt lavere end alle mulige andre møder. Er grunden til dette muligvis, at landets kristne også har en langt større tiltro til det, de selv kan gøre, end til det, Gud kan gøre, når vi beder?

Bibelen gør det dog klokkeklart, hvad vi skal gøre, når et land således bevæger sig længere og længere væk fra Gud og derved tillader, at mørket får mere og mere plads. Den har en løsning, som Gud kalder os til at vælge. En løsning, som både kan og vil ændre landets fremtid. Denne løsning er FASTE!

Joel 2,12a: “Men selv nu siger Herren: Vend om til mig af hele jeres hjerte med faste, gråd og klage! Sønderriv jeres hjerte og ikke jeres klæder, vend om til Herren jeres Gud!”

I denne kronik vil jeg dele lidt af den vandring, som Gud har ført mig igennem de sidste par år, hvorved han har ledt mig til at starte en bevægelse kaldet ”Faste for Danmark”.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Synet af dæmningen

I foråret 2013 afholdt jeg et bønneseminar i Jyderup på Sjælland. Mens vi bad, fik præsten et syn vedrørende Danmark. Han så en kæmpestor sø, der var opstået ved en kæmpe dæmning. Søen var et udtryk for de velsignelser, som Gud havde klargjort til Danmark, og som han havde planlagt skulle flyde igennem vores byer med liv og lægedom. Men desværre var strømmen blevet bremset af en dæmning. Lige nedenfor dæmningen lå Danmark og lignede en stor ørken (åndelig set). Det havde desperat brug for de velsignelser, som var søen dæmningen, men landet ville først få velsignelserne, når dæmningens magt var blevet brudt.

Den danske atmosfære

Jeg har ofte haft dette syn i mine tanker, når jeg sidenhen har bedt for Danmark, og Gud har brugt det til at tale flere ting til mig. Fx dette: Danmark er et land, der aldrig har oplevet gennemgribende åndelig vækkelse.
Selve atmosfæren i landet bærer præg af dette, fordi vi ikke har oplevet den forvandling og renselse, det giver, når dæmningen bliver brudt. I stedet lever vi i en atmosfære af ”ikke-vækkelse”, fordi vi oplever så få gennembrud i Danmark, og derfor forventer vi ikke særlig meget fra Gud.
Personligt tror jeg, at dæmningen først og fremmest er en vantroens ånd, som bremser troens kraft i Danmark. Den har haft en yderst negativ effekt på landets kristne, som kan spores i alle vores kirker.

s7_kikker opVægtere for Danmark

Halvandet år efter det omtalte syn deltog jeg i et par dage med bøn og delvis faste ved Pottemagerens hus i Sønderjylland. Mens vi bad for Danmark, begyndte Gud at tale til mig.
Han mindede mig om Ez 22,30-31, hvor der står, at Gud forgæves søgte efter nogen til at stille sig i murbruddet. Han sagde: ”Peter, tror du, at verset betyder, at der ikke var en eneste jøde, der bad?”
Derefter mindede han mig om profeten Elias. I en af Israels allermørkeste tider troede Elias, at han stod alene tilbage, men Gud erklærede i stedet, at der var 7.000, der fortsat vandrede med ham.


Artiklen fortsætter efter annoncen:“Han søger efter vægtere, der vil stille sig i murbruddet – og blive stående dér.”

Dette var Guds svar på spørgsmålet. Han har ingen mangel på folk, der vil bede en gang imellem. Men det, han søger efter, er mere end dette. Han søger efter vægtere, der vil stille sig i murbruddet – og blive stående dér. Mennesker, der vil lægge deres liv ned for at ændre landets skæbne. Forbedere som Moses, der bad for folket i 40 dage, både dag og nat (jf. 5 Mos 9,16-19), indtil Gud ændrede folkets skæbne. Eller som Daniel, der fortsatte med at bede tre gange om dagen for sit folk, selv da det kunne koste ham livet (Dan 6).
Gud ledte mig igennem disse tanker til at melde mig selv som en vægter for Danmark. Jeg forstod ikke, hvad det ville indebære, men jeg oplevede virkelig, at Gud var med i det, og jeg begyndte både at græde og at hulke.

Visionens fødsel

Jeg mærkede ikke umiddelbart nogen stor forskel, efter at jeg havde meldt mig som vægter. Men Gud havde meget mere til mig.
Efter et par måneder vågnede jeg midt om natten ved lyden af min egen mund, der sagde ”JESUS!”
Jeg mærkede med det samme, at der var sket noget, da jeg sagde ”Jesus”. Jeg vidste, at der netop havde været en stærk dæmonisk tilstedeværelse i vores værelse, hvilket også kunne mærkes på min krops rysten og mit hjertes hamren. Men selv var jeg fuld af fred. Resten af natten var jeg i en slags grænseland mellem en vågen og en sovende tilstand, og jeg fik en masse tanker fra Gud. De fleste af disse tanker var glemt næste morgen, men der var en idé, som fortsat stod lyslevende for mig. Det var tanken om at starte en bevægelse af vægtere, som ville give en fast dag om ugen til faste for Danmark.
Jeg ventede nogle måneder, før jeg begyndte at dele visionen offentligt, men så snart jeg gjorde det, fik jeg nogle meget tydelige bekræftelser på, at dette var Guds vision og ikke min. Desuden synliggjorde Gud på flere måder, at visionens store mål skulle være vækkelse. Han vil bruge bevægelsen til at bryde dæmningens magt, så vækkelsen kan bryde igennem i Danmark!
Hvis du mærker, at dit hjerte banker for dette, er du meget velkommen til at tage kontakt eller til at læse mere om bevægelsen på vores hjemmeside www.fastefordanmark.dk.
Det koster ikke noget at blive medlem, og vi har bevidst gjort kravene til deltagelse så milde, at alle kan være med. Men hvis du siger JA til kaldet, bør du samtidigt vide, at Gud vil kalde dig til at lægge dit liv ned for Danmark.