Kristen julesang nomineret af DR

s24_Peter Sander Andersen– Vores sang skulle handle om den kristne jul, siger Svend E. Petersen og Peter S. Andersen.

Da Danmarks Radio i juni 2015 udskrev konkurrencen om en ny dansk julesang, tog et par kristne, hhv en tekstforfatter og en komponist, udfordringen op.

Svend Erik Petersen og Peter Sander Andersen, som også tidligere har lavet sange sammen, fortæller om det fælles projekt:
– Vi var enige om, at vores julesang skulle handle om den kristne jul, med barnet i krybben i centrum.
Det blev til sangen ”Hvad er det, der gør jul til noget særligt”.

Blandt 10 nominerede

Sangskriver-parret fik sig en overraskelse, da de blev ringet op fra DR med besked om nomineringen. DRs jury havde nemlig udvalgt den kristne julesang til at være blandt de 10 (ud af 516 indsendte), som nu skal til afstemning blandt DR’s lyttere.
– Vi håber, at denne julesang kan få mange danskere til at opleve, at ”julens stjerne skinner når jeg ser det barn, i krybben er så meget mer” (citat fra sangen).

s24_Lise-P-39-kopiLytterne kan stemme

Det er muligt at afgive sin stemme fra den 26. oktober til den 5. november.
Vindersangen vil blive sunget ved et stort tv-transmitteret julesangsarrangement i DR Byen den 29. november 2015 .
Kun julesangens tekst må offentliggøres. Rettighederne til noderne er derimod overdraget til forlaget Wilhelm Hansen, som udgiver et nodehæfte med de 10 udvalgte julesange, oplyser Svend Erik Petersen og Peter Sander Andersen.
Man kan komme til afstemningssiden via dr.dk/dksyngerjulenind. Her kan man bl.a. høre et vers fra ’Hvad er det, der gør jul til noget særligt’