Hun vil hjælpe studerende

Rebekka Rasmussen rejser til Montenegro med åndelig ballast.
Rebekka Rasmussen rejser til Montenegro med åndelig ballast.

Rebekka Barbara Friis Rasmussen rejser til Montenegro til sommer for at støtte studenterarbejdet der.

Rebekka Rasmussen bliver udsendt af Kristeligt Forbund for Studerende, KFS, for at hjælpe til i det kristne studenterarbejde.
Hun skal arbejde i byen Niksic, som er Montenegros næststørste by med ca. 60.000 indbyggere. Byen ligger midt i Montenegros sorte bjerge.
Rebekka har allerede været i Montenegro adskillige gange og kender både arbejdet og mange af montenegrinerne.Hun fortæller om sin motivation for at bo og arbejde i Montenegro:
– Min største motivation er, at der er mennesker i Montenegro, som jeg dybt og ægte holder af og ønsker at give evangeliet videre til.
Der er ikke så mange kristne i arbejdet, og mange af dem, som er kristne, har ikke været kristne i så lang tid og er første-generations-kristne, siger Rebekka Barbara Friis Rasmussen.
– En af mine primære motivationer er, at jeg som kristen, der er opvokset i et kristen hjem, kan komme med en form for ballast og være der for dem, der er unge i troen. Det driver mig virkelig meget, siger Rebekka.

Leder på sommerlejre

I 2015 blev det kristne studenterarbejde, EUS Montenegro, etableret i Montenegro. Det har været forberedt, siden KFS sendte det første danske par til Montenegro i 2003.
Fra 2009 har serberen Danijel Petkovski ledt arbejdet, og KFS har haft en stærk kontakt til Montenegro i mere end 12 år. Elever fra KFS’ Ledertræningscenter, LTC, har besøgt landet flere gange og tager til Montenegro igen i 2016.
På sine tidligere besøg har Rebekka sammen med Tanja Vilrik Bruun, en tidligere elev på LTC, deltaget i utallige sommerlejre som ledere.

Sammen med lokal kirke

EUS Montenegro har sit kontor i Niksic tæt ved universitetet i byen. Her dropper studerende forbi til bibelstudie, en kop kaffe, en samtale eller engelsksprogede conversation clubs. Derudover arrangerer de velbesøgte sommerlejre og større debatarrangementer for byens studerende.
– Der er brug for flere hænder i arbejdet – især nu, hvor EUS Montenegro er blevet deres egen organisation.
Danijel skal som generalsekretær have et større fokus på hele landet end tidligere, og derfor har han brug for ekstra hænder i det lokale arbejde, siger Rebekka om situationen i Montenegros kristne studenterarbejde.
Arbejdet foregår i tæt samarbejde med den lokale, evangeliske kirke, hvor præsten, Stanisa Surbatovich, er medlem af EUS Montenegros bestyrelse.