Johny Noer 80 år

Foto: Johny og Gisèle Noer
Foto: Johny og Gisèle Noer

Den aktive journalist har netop stævnet Manu Sareen i forbindelse med loven om kirkelig vielse af homoseksuelle.

Det er en særdeles aktiv mand, der den 27. februar fylder 80 år.

Opvæksten var på Nørrebro i København. Johny Noer blev student og senere uddannet som journalist på Kolding Folkeblad. Som 21-årig interviewede han en fransk-jødisk forfatter, der fortalte, at ”det er sandt, at Jesus lever, og at han er jødernes Messias”. Disse ord forvandlede Johny, og han begyndte – til sine journalistkollegers forskrækkelse – at forkynde evangeliet, hvor han kom frem.

Præst i Paris

Johny har været præst i Apostolsk Kirke i Kgs. Lyngby og senere for en lille evangelisk menighed tæt ved Montmartre i Paris. Her mødte han sin Gisèle, og de blev gift i 1975.
Gisèle har mange år efter skrevet en bestseller-bog, ”Dugdråber”, som fortæller om parrets begivenhedsrige liv, med en børneflok på 16.

Unge kristne i 70’erne

I 70’erne virkede Johny Noer sammen med en række af datidens kendte skikkelser: Johs. Facius (internationale forbedere), René Hartzner (Mission Øst), Jørgen Vium Olesen (Forlaget Scandinavia, Udfordringen), Ove Stage (Friskolebevægelsen), Chr. Neerskov (bibellærer og den kolde krigs bibelsmugler) og Rino Lange (Operation Josua).
Bevægelsen ”Unge Kristne” (som bl.a. en kold nat i 70’erne, med 120 mand dækkede hele landets pornovinduer med plakaten ”kærlighed er ren”). Der blev købt og renoveret et hus, ”Soli Deo Gloria” i Knabrostræde i København. Derfra blev der over en femårig periode gjort en intens missionsindsats på Christiania.

Via Bulgarien til Israel

I 1977 forlader Noer-familien Danmark. Med et firemastet missionstelt, med plads til 400, rejste Johny og familien med en konvoj af traktortrukne sigøjnervogne gennem Europa.
Efter at være blevet arresteret i Bulgarien nåede han i 1995 til Israel. Og her opførte han i ”Sultan Pool”, i Jerusalems amfiteater, sin musical: ”The Temple shall be built again” (komponist: Signe Walsøe). Og et par år senere på ørkenamfiteateret ved Dødehavet, musicalen ”Masada” (komponist: Bo Nielsen).
Sammen med sine hebraisktalende sønner og døtre – ledet af Benjamin og Lee – deltog han i regelmæssige overlevelsesture med jødiske og arabiske teenagere. Det skete i en halv snes år i ”Zins skrækkelige ørken” under banneret ”Desert Peace Expeditions”.
Efter en toårig retssag måtte han i 2014 forlade Israel. Det var på grund af Pilgrim Konvojens ørkenplacering, ved Den gamle karavanevej, ved grænsen til Jordan.

Hjælper flygtninge

Han bor nu i Korinth i Grækenland, hvorfra han leder arbejdet, ”Ecclesia Refugium”. Det er en begyndende indsats, for at bringe kristne syriske og irakiske flygtninge fra Jordans million-teltlejre under tag.
Johny Noer har skrevet bøgerne: ”Disse unge kristne”, ”Den lille Hvide”, ”Når kvinder bryder brødet”, ”Pilgrim Convoy”, og på det seneste: ”Folkekirken og vielse af homoseksuelle” samt ”Prisgivet”.
Han udgiver den 26. februar bogen, ”Retsprotokollen”, som fortæller om statens manipulationer og overgreb, i forbindelse med loven om homovielser i folkekirken.

Retssag mod staten

Johny står også bag foreningen ”Med Grundlov Skal Land Bygges”. Denne forening fører sammen med nogle folkekirkemedlemmer retssag mod staten med påstand om grundlovsbrud i forbindelse med loven om homovielser i folkekirken. Denne sag kommer for landsretten i København den 31. marts i år.


Artiklen fortsætter efter annoncen: