Kirkespil Ringkøbing fejrer 10 års jubilæum med forestillingen ”Håb”

Sognepræst Mogens Thams, formand for Kirkespil Ringkøbing, er selv aktiv i jubilæumsforestillingen ”Håb”.  Foto: Paw Jensen
Sognepræst Mogens Thams, formand for Kirkespil Ringkøbing, er selv aktiv i jubilæumsforestillingen ”Håb”.
Foto: Paw Jensen

”Håb” er Kirkespil Ringkøbings sidste forestilling i trilogien Tro, Håb og Kærlighed. Med den markerer kirkespilsgruppen sit 10 års jubilæum, som fejres den 9.-13. marts i Ringkøbing Kirke.
Temaet ”Håb” gælder det personlige håb om fx at få et arbejde eller blive reddet i land, håb til det sidste, håb for parforholdet og længslen efter et religiøst håb. Er det lettere at forholde sig til håb, når alt håb er ude? Mange aspekter af håb kastes op og gribes efter bedste evne i forestillingen, der rummer både alvor og humor.
”Håb” er en kabaretagtig forestilling med tekster, sang, musik, lyd og lys. De fleste tekster er skrevet af Kirkespil Ringkøbings egne medlemmer. Godt 30 frivillige fra Ringkøbing og omegn er i fuld gang med at skabe en forestilling med alt lige fra instruktion til kostumer, opsætning af plakater og styring af økonomien.
Forventningerne til årets forestilling er meget høje, eftersom forestillingen ”Kærlighed” spillede for fulde huse for to år siden.
I øjeblikket er Kirkespil Ringkøbing den eneste aktive kirkespilsgruppe i hele landet. Kirkespil Ringkøbing blev stiftet i 2005 af Mogens Thams, sognepræst i Rindum, og han er som formand stadig drivkraften i kirkespillet. Det var også Mogens Thams, der skrev den første forestilling, påskedramaet ”Den lange nat”, som blev opført i 2006. Kirkespilgruppen kalder derfor ”Håb” for sin jubilæumsforestilling.