Forstå historien bag påsken

s22_påskeoaseFra onsdag til lørdag i påskeugen samles unge mellem 14 og 22 år til PåskeOase.

Årets tema for PåskeOase er ”Bibelen: Set. Tilgivet. Sendt.”

”Uden at forstå Bibelens store historie, så kan vi ikke fuldt ud forstå, hvem vi er i Kristus.”
Sådan lyder påstanden og opfordringen på PåskeOases hjemmeside.
Her inviterer arrangørerne unge mellem 14 og 22 år til PåskeOase på Rudehøj Efterskole.
Det foregår i dagene i påskeugen, fra onsdag til lørdag.
– Vi mødes som altid i påsken, og i påsken fejrer vi, at Jesus gav sit liv hen for os. Men hvad betyder dette egentlig? Hvorfor var det nødvendigt? Hvad skulle vi befries fra? lyder spørgsmålene til deltagerne om nogle af de emner, talerne tager op på lejren.
– For at forstå korsets forløsning, da bliver vi nødt til at se Bibelens store fortælling, skriver arrangørerne.
– Derudover fokuserer vi på Bibelens store historie, fordi vi her finder en fortælling, som kan give værdi og retning i vores liv. Vi lever i en tid, hvor man i høj grad skal definere sig selv, og midt i dette selvfokus er det helbredende for ens sind, når man kan være en del af en større historie. Dette muliggøres i Bibelens store historie. Her forstår vi os selv i relation til det eneste, som giver en sand identitet: Gud.
– Sidst, men ikke mindst, så er Bibelen vores bedste kilde på, hvordan Jesu nærmeste forstod ham. Her kan vi få øjenvidne-beretning om, hvem Jesus var. Når vi ønsker at forme vores liv efter Jesus, så muliggøres det kun igennem et tydeligt kendskab til Jesus.
Undervisning og aktivitet
Det er Børne- og UngdomsOase (BUO), der arrangerer PåskeOase.
Programmet byder på taler af teologistuderende Simon Balle og Rasmus Jonstrup, præst i Odder Daniel Hougaard, lektor på Menighedsfakultetet Morten Hørning, præst i Silkeborg Ruben Dalsgaard og præst i Aalborg Jesper Fodgaard.
Ved nogle af samlingerne deles deltagerne op i to spor for henholdsvis teenagere og unge.
I løbet af eftermiddagen er der lidt for enhver smag, idet deltagerne først kan vælge mellem en stille aktivitet som teatersport eller arbejde kreativt, eller at være fysisk aktiv med hockey eller fodbold.

Udruste til hverdagsliv

Den sidste del af eftermiddagen byder igen på undervisning.
– Om aftenen samles vi til en stor celebration, skriver arrangørerne.
– PåskeOase er stedet, hvor vi sammen søger Gud. Vi lovsynger, tilbeder, fester og har det sjovt sammen. Det vigtigste for os på PåskeOase er at udruste dig til at leve dit hverdagsliv, vi ønsker at skabe et frirum, hvori du kan hente energi til at leve i Guds kald over dig.
På Facebook er der mulighed for at følge opdateringerne om lejren.