Gospel for fuld udblæsning

To gange om året holder seks gospelkor i Kolding-området, KGF, fælles ”GospelCelebration”.
To gange om året holder seks gospelkor i Kolding-området, KGF, fælles ”GospelCelebration”.

Seks gospelkor i Kolding-området inviterer til fælles øveaften og gospelgudstjeneste.

Der skyder gospelfællesskaber op på tværs af gospelkor rundt i landet. Et af dem er i Kolding.

Ideén er at samle gospelkorene/sangerne og give folk en mulighed for at få mere substans i det at synge gospel. Et større fællesskab, hvor vi møder flere, der synger gospel.
Rammen er GospelCelebration, som Kolding Gospelfællesskab, KGF, arrangerer.
– Det er en gudstjeneste, hvor vi synger gospel sammen, og man kan opleve, hvad evangeliet handler om, skriver arrangørerne.
– Til opbyggelse og opmuntring, til at finde inspiration i at følge Jesus og vokse i livet som kristen.

Besøg fra Aarhus

KGFs søsterfælleskab i Aarhus leverer opvarmningen ved GospelCelebration den 10. april. Det er syvende gang, at denne fælles event løber af stablen på tværs af de seks gospelkor.
Århus Gospel Fellowship (ÅGF) kom kort efter den første gospelkirke i København, og ÅGFs kor ”Saved By Grace” har instruktørerne Rune Herholdt og Henriette Kirchhoff Schjørring med ved den fælles gospel celebration.
– Vi glæder os rigtig meget over, at ”Saved By Grace” kommer til Kolding. Det bliver et brag af en fest med dem som opvarmningsband og deltagere, fortæller Henrik Engelbrekt Refshauge fra Kolding Gospel Fellowships styregruppe.
– Vores vision om en forståelig og relevant gudstjenesteform for sangglade danskere har efterhånden slået sig fast i Kolding, hvor vi i gennemsnit har været mellem 100 og 150 sangere til Celebration, siger Henrik Engelbrekt Refshauge.
GospelCelebration er en gospelgudstjeneste, hvor der både er energiske sange, men også mere meditative gospelballader.
Jacob Viftrup fra ”Kirke i byen” står for den korte tale, og man kan bruge nogle af de forskellige stationer rundt i rummet, som lystænding, forbøn mm.
– Vi mennesker er mere end ord, så det er en rigtig god måde at finde ro og eftertænksomhed på, når vi skruer ned for lydstyrken mellem de energiske gospelsange, mener Henrik.

Øve sangene på forhånd

Det er ikke noget must for at deltage, men nogle synes, det er rart at have lært sangene inden GospelCelebration. Derfor kan man, uanset om man ”går til gospel” eller ej, få indstuderet repertoiret ugen forinden, den 4. april.