Jakob mødte en discipel på gaden

Jakob Martini Jørgensen i arbejdstøjet i færd med at ombygge sin bus.
Jakob Martini Jørgensen i arbejdstøjet i færd med at ombygge sin bus.

Nu vil han selv ud med de gode nyheder – i en ombygget bus.

En dag i 1993 var Jakob på vej hjem, gammelskæv af hash, lettere deprimeret og modløs. Men da skete der noget, som forandrede alt.

Jakob mødte en mand på gaden, som på sit jyske sagde “Daw – vil du ikke ha’ en invitation?” Det var en invitation til at besøge den kristne cafè Hjørnestenen, hvor man kunne få en snak om Jesus og en kop kaffe eller kakao.
Jakob var interesseret og gik hen i caféen og mærkede straks, at der var mere i rummet end den naturlige varme.
– Inde i caféen sad Lene, som tog imod mig. Hun lavede mig en kop kakao, og kort tid efter kom hendes mand Preben – ham jyden, som gav mig invitationen.
Vi snakkede om Gud, og de bad for mig, kan jeg huske. I den næste tid mødtes jeg jævnligt efter aftale med Preben. Vi gik ture og snakkede om Gud og bad sammen, fortæller Jakob.

Hemmeligheden

– Efter gymnasiet boede jeg på Nørrebro i København og var ikke glad. Vidste ikke, hvad jeg skulle gøre med mit liv, husker han.
– I den tid havde jeg et kirkesangerjob i Grundtvigskirken. Mens jeg stod dér og sang, tænkte jeg over, hvad der mon kunne havde fået så mange mennesker, henover så mange generationer, til at bygge så smukt og skrive så dejlig poesi.
Det kunne kun være, fordi Gud havde betydet noget virkeligt i deres liv. Ergo måtte Gud være til. Og jeg begyndte at interessere mig for denne hemmelighed, fortæller Jakob Martini Jørgensen.

Afgørelsens time

Nu var han kommet i kontakt med Preben fra Café Hjørnestenen.
– En dag var jeg på besøg i deres lejlighed, og jeg kunne mærke, at der ligesom var en afgørelsens time i luften. Preben spørger: “Vil du give dit liv til Jesus?” Jeg svarer straks ja! – og dykker ind i bøn. Vi bad nogenlunde sådan: “Jesus, jeg anerkender, at du døde for mig på Golgata kors og tog min synd. Jeg bekender, at jeg er en synder og har brug for din tilgivelse. Jeg omvender mig fra min synd og beder dig tilgive mig. Jeg vil at du skal være Herre i mit liv, jeg vil følge dig. Jeg åbner mit hjerte for dig og lukker dig ind”!

Byrden løftet af

– Idét jeg bad, mærkede jeg en varme gennemstrømme mig. En byrde, ligesom en rygsæk, blev løftet af mine skuldre, og jeg så i et syn Golgata kors og Jesu blod.
Jeg var blevet frelst! Nu forstod jeg, hvorfor mennesker havde kærlighed til Gud. Straks efter min omvendelse forsvandt trangen til at ryge. Så jeg stoppede med hash og cigaretter.
– Siden er der løbet meget vand i åen. Der er meget at fortælle om både op- og nedture, men Herren har været trofast hele vejen igennem, siger Jakob.
– Da jeg boede i København, var jeg en overgang til møde hver aften i Dansk Teltmission. Der blev også tid til 9 måneder på bibelskole i Afrika. Og nu har jeg min gang i Aarhus Valgmenighed, hvor jeg oplever et godt fællesskab.

Sådan så bussen ud, før Jakob gik i gang med at ombygge til udadvendt evangelisation.
Sådan så bussen ud, før Jakob gik i gang med at ombygge til udadvendt evangelisation.
Klassisk sanger i bus

Jakob er uddannet klassisk sanger, men arbejder p.t. som livredder i en svømmehal. Arbejdstiden er begrænset til hver tredie uge, for at få tid til at istandsætte en bus. For at reducere udgifterne er lejligheden i Aarhus sagt op. Og bostedet er nu i bussen, som står i en lade i nærheden af Horsens. I den ene ende af bussen er der indrettet beboelsesrum.
Bussen er en Volvo årg. 1968 på 12 m og 9 tons. Den har været indregistreret som lastvogn og har kørt som udstillingsbus. Visionen er at etablere en mobilscene på 5×4 meter, så der er plads til sangere og musik.
– Jeg har aldrig været gift, og det har jeg det fint med. På den måde er jeg fri til at leve et enkelt liv og tage rundt med bussen, siger 48-årige Jakob med et smil.
– Jeg ønsker, at alle i Danmark skal høre evangeliet om Jesus Kristus.
På facebook er der oprettet en side med navnet “Jysk Tabernakel”. Her vil der komme opdateringer om projektet.