STOR menighed tabte 125.000 kg

Da præsten Rick Warren i 2010 døbte 827 medlemmer af sin menighed på en og samme dag, blev han klar over, hvor overvægtige mange var. Derfor gik både han og mange i menigheden på en ”bibelsk” slankekur.
Da præsten Rick Warren i 2010 døbte 827 medlemmer af sin menighed på en og samme dag, blev han klar over, hvor overvægtige mange var. Derfor gik både han og mange i menigheden på en ”bibelsk” slankekur.

Hvis du vil ændre dit liv, må du ændre din krop, mener pastor Rick Warren.

I 2010 da megakirkepræst Rick Warren døbte over 800 voksne i Saddleback Church i Californien, måtte han konkludere, at menigheden – og han selv – var blevet alt for tunge!

– Jeg fik den tanke – og den var ikke af åndelig art – at vi alle var overvægtige. Og min næste tanke var: Jeg er selv overvægtig! Jeg er et meget dårligt eksempel for vores folk, fortæller Rick Warren.
Præsten blev klar over, at mange i menigheden havde brug for at tabe sig. Derfor tog han initiativ til en ”bibelsk” slankekur.
15.000 mennesker – eller halvdelen af menigheden, deltog – og de tabte over 125.000 kg. Warren selv tabte sig 30 kg.

Nyt liv starter med kroppen

Nu er præsten så ude med et nyt budskab: Hvis kristne vil opleve en forandring i deres liv, må de begynde med at ændre deres krop.
– Enhver type forandring, uanset om den gælder økonomi, job, uddannelse, følelser eller forholdet til andre mennesker, begynder med kroppen, for kroppen påvirker din adfærd.
Dine muskler påvirker dit humør og din motivation. Din fysik kan faktisk påvirke din psyke, siger Rick Warren med henvisning til Romerbrevet 12:1. Her opfordrer Paulus de kristne i Rom til at give deres kroppe som et ”levende offer” til Gud.
Men det kræver disciplin og helhjertethed, indrømmer han.
– Vi har det med at give os til Gud – og så trækker vi os selv tilbage igen. Men det med at give os selv til ham er ikke noget, vi gør én gang for alle. Vi må gøre det fire, fem eller måske 10 gange om dagen.

I bogen ’The Daniel Plan’ viser Rich Warren og de to læger, som er hans medforfattere, vejen til et sundt liv efter bibelske principper.  ’The Daniel Plan’  er bygget op på fem principper, som alle er vigtige for vores velbefindende: mad, fitness, fokus, tro og venner.
I bogen ’The Daniel Plan’ viser Rich Warren og de to læger, som er hans medforfattere, vejen til et sundt liv efter bibelske principper.
’The Daniel Plan’ er bygget op på fem principper, som alle er vigtige for vores velbefindende: mad, fitness, fokus, tro og venner.
Tre tommefingerregler

Præsten finder tre tommelfingerregler til fysiske ændringer i Efeserbrevet 5:29. Det handler om at rense kroppen, have omsorg for den og styre den, siger Warren og opmuntrer kristne til at holde sig i form for at ære Gud.
– Hvis vores krop er et tempel for Helligånden, må vi hellere give ham et sundt tempel. Vi vil jo heller ikke lade vores kirkebygninger forfalde. Gud vil, at vi tænker på samme måde om vore kroppe.
Jesus tænkte heller ikke bare på at få folk med i Himlen. Han havde omsorg for deres ånd, sjæl og legeme. Det at tage sig af sin krop er en åndelig disciplin ligesom bøn, lovsang og bibellæsning. Det er et skridt i tro, ligesom da Peter gik ud af båden for at gå på vandet.
Hvert skridt du tager for at få et bedre helbred vil styrke din tillid til Gud. Hvert skridt hjælper dig til at forvente det bedste fra ham, understreger Warren.

Daniel-planen

Saddleback Church brugte bogen ”The Daniel Plan” for at komme de overflødige kilo til livs.
Den bibelske Daniel og hans tre venner ønskede at tjene Gud, selv om de boede i det hedenske Babylon. De fire unge viste sig at blive både sunde, stærke og intelligente ved at spise grønsager og drikke vand.
The Daniel Plan indeholder også et fitness program og er skrevet af Rick Warren i samarbejde med hjertekirurg Dr. Mehmet Oz, hjerneforsker Dr. Daniel Amen og ernæringsekspert Dr. Mark Hyman.
Deltagerne i Saddleback menighedens slankekur lovede at undgå sukker, hvidt brød, hvid ris og pasta, hvedemel, mættet fedt, koffein og forarbejdet mad.

Sund til Guds ære

– Kristne må huske tre ”utrolige” sandheder: Gud skabte din krop, Jesus døde for den og Helligånden bor i den.
Når du erkender det, vil du handle efter sandheden og tage et skridt i tro. Så vil du ikke længere bare være sund for at kunne leve lidt længere eller for at kunne passe dit yndlingstøj eller for at se bedre ud. Du vil være sund, fordi du derved ærer Gud, siger Rick Warren.