Dybde og klang

s22_CD_letterstolostlovesTyson Motsenbocker har med sin første udgivelse i fuld længde ”Letters to Lost Loves” virkelig givet lytterne noget at arbejde med. Velafpudsede produktioner, vedkommende vokal og tankevækkende tekster er nogle af plusserne.

Han har været på sit livs rejse i forbindelse med sangskrivningen. I 2013, efter sin mors død af kræft, gik han de knap 900 km fra San Diego til San Fransisco. Han fortæller selv, at han undervejs fik nyt perspektiv på livet, fornyede sit forhold med Gud og fandt fred.
Det skinner klart igennem på albummet, som også tager os med på nogle af de mentale omveje, han var på.
Det opleves nok allerstærkest i den første sang på albummet. I ”In your Name” sætter Tyson fokus på den meningsløshed, han oplever i forbindelse med morens sygdom. Han beder uden at få det ønskede svar. Han ironiserer over de andres kristnes kamp mod ”War against Christmas” – og at Gud har for travlt. Selvom han er sarkastisk, er der også en oprigtighed i hans spørgsmål, som giver sangen dybde. Det er tydeligt, at Tyson kan lide at lege med ordene og udnytte sproget, og det gør han rigtig godt.
Albummets stil er indie/folk eller singer/songwriter med lettilgængelige guitar- og vokalbaserede sange. Det passer rigtig godt til den eftertænksomme og til tider melankolske stemning i teksterne. Tyson har en god stemme, som kan bære at være i forgrunden på de mange lidt stilfærdige numre. Kun et par enkelte skiller sig ud, deriblandt ”Evangeline”, som har lidt mere tempo og rytme.
Jeg synes, albummet har et godt beat og nemt kan køre i baggrunden, mens man sidder og hyggesnakker, men det kan også bruges til fordybelse og eftertanke. Tyson giver noget af sig selv og sin smerte, men det bliver ikke stoppet ned i halsen på lytterne.
Teksterne bærer præg af den livsomstændighed, de er skrevet ud fra, og det binder albummet fint sammen. Men måske er det næsten vævet for tæt sammen? I hvert fald er det den ensartede klang og sangtype, som trækker mest nedad i min oplevelse med albummet. Alligevel vil jeg anbefale albummet for dets dybde og fine klang.