Kendt prædikant død på Bornholm

s2_Gulløv ADI_1985Poul Gulløv, en kendt sanger og prædikant i Apostolsk Kirke, er omkommet under lystfiskeri.

Mange læsere kender Poul Gulløv og hans hustru Berit – specielt indenfor Apostolsk Kirke.

Helt fra deres ungdom tog de rundt til menighederne og sang og vidnede om troen.
Men den 68-årige Poul Gulløv blev natten til søndag fundet død i vandet ud for kysten mellem Gudhjem og Melsted på Bornholm, hvor han og Berit holdt ferie.
Poul Gulløv, som elskede lystfiskeri, var lørdag aften taget alene ud for at fiske iført waders.
Da han ikke kom hjem, anmeldte Berit kl. 22.21 til politiet, at hendes mand ikke var vendt tilbage, og knap fire timer senere blev han fundet livløs på stranden.
Årsagen til den 68-årige fredericianers død kendes endnu ikke. Den skyldes formentlig drukning, men det kan ikke udelukkes, at han døde forinden – fx af sygdom, oplyser Bornholms Politi.
Bornholms Tidende skriver i en omtale af dødsfaldet, at det er anden gang i år, at en lystfisker er omkommet i forbindelse med kystfiskeri ved Bornholm.
Poul Gulløvs tragiske død har skabt stor sorg, især hos familien, men også blandt medlemmer i Apostolsk Kirke i Danmark.
Poul Gulløv var født og opvokset på Vestfyn. Som ung vakte Poul nogen opsigt, da han som en af de første spillede elektrisk guitar på kirkens højskole i Kolding.
Han kom til Fredericia i 1960’erne som nyuddannet frisør og etablerede sin egen frisørsalon i Prinsessegade.
Sammen med hustruen Berit blev han et markant medlem af menigheden i Apostolsk Kirke i Fredericia, og gennem en årrække var han også med i menighedens ledelse.
Poul og Berit fik fire børn, og på et tidspunkt flyttede familien til Hjørring – bl.a. for at være aktive i det kristne arbejde der.
Det blev dog kun til en kort periode i Nordjylland, inden de vendte tilbage til Fredericia.
Poul Gulløv var dengang aktiv som forsikringssælger hos Topsikring, senere Topdanmark, hvor han sluttede sit arbejdsliv som 60-årig. Men han tog et år mere i et firma, hvor han beskæftigede sig med sommerhusudlejning.
Familien var meget musikalsk og brugte en stor del af deres fritid på at tage ud og synge og prædike i forskellige menigheder.
Sønnen David husker med glæde tilbage på tiden, hvor de fire børn kørte med forældrene ud for at optræde, og børnene ofte lå og sov på kirkebænkene, når det blev lidt sent.
Senere fik de selv lært at spile instrumenter og blev taget med ind i lovsangen. Det var aktive år, hvor faderens begejstret og direkte forkyndte om det kristne håb og Helligåndens kraft.
Han gik sammen med Moses Hansen på de første korstog i Danmark i 1980’erne.
Poul Gulløv var en varm og hjertelig person, der uden at gøre stort væsen af sig havde stor betydning for mange mennesker omkring sig. Han kunne med stor mildhed tale stærkt og direkte til mennesker.
– Livet var ikke altid let, men jeg kan huske, at han sagde: Ligegyldigt hvordan omstændighederne er, så véd vi, at Gud er en god Gud, fortæller David.
Ved sin død efterlader Poul Gulløv hustruen Berit, børnene Maria, Martin, David og Filip, som alle er gift, samt 9 børnebørn.
Bisættelsen finder sted fra Apostolsk Kirke mandag den 16. maj kl. 13.