Præst skal tage sig af turister i Skagen

s2_lene ladefogedSogne- og sommerlandspræst får fokus på turisterne i Nordjylland.

Der er 7,4 millioner overnatninger i feriehuse, hoteller og campingpladser i Nordjylland hvert år. Det tager Aalborg Stift nu konsekvensen af og ansætter en sommerlandspræst med særligt fokus på turisterne.

Det er ikke kun barer, strande og museer, der oplever en ekstra søgning, når millioner af turister indtager Nordjylland hver sommer. Også kirkerne mærker en øget tilstrømning. Derfor ansætter Frederikshavn Provsti per 1. juni 49-årige Lene Ladefoged Fischer i en nyoprettet stilling som sogne- og sommerlandspræst med base i Skagen.
Sommerlandspræstens opgave bliver at igangsætte initiativer over for fritidsvendelboer og turister, primært i Skagensområdet, men i højsommeren også i Lyngså/Sæbyområdet.
Provst Viggo Ernst Thomsen ser et stort behov for en præst til at tage sig af sommerlandsgæsterne:
– Mange af dem er mere åbne over for det eksistentielle og livets merbetydning, når de er på ferie, end når de løber i trædemøllen derhjemme. Og de går dermed oftere i kirke i deres ferie, fortæller provsten.”
Lene Ladefoged Fischer har siden barndomsårene været feriegæst i Tversted, hvor familien har sommerhus. Ofte er turen gået til Skagen.
– Jeg har altid nydt den særlige stemning rundt omkring i Skagen by og ved havnen, nydt det særlige lys, det gode vejr og den høje himmel, nydt det rige kulturliv og alt det, som gør byen kendt,” fortæller Lene Ladefoged Fischer.
Allerede nu er der et væld af kirkelige tilbud til sommerlandsgæster i Frederikshavn Provsti: Velbesøgte gudstjenester ved Den tilsandede Kirke, børnefestival, kirkecafé, St. Laurentius-vandring, morgensang, meditation i kirken, havnegudstjeneste i Voerså m.m. Og en lang række koncerter.
Lene Ladefoged Fischer er født og opvokset i Århus. Hun har oprindeligt en uddannelse som cand. merc. (SOL), en bred merkantil erhvervsfaring og har sidenhen erhvervet sig en kandidatgrad i teologi fra Københavns Universitet. Hendes håb og forventning er, at hendes forskellige uddannelsesmæssige baggrunde og erfaringer vil kunne supplere hinanden i det nye præsteembede.
Lene Ladefoged Fischer kommer fra en stilling som sognepræst i Hostrup-Højst Pastorat i Sønderjylland.