Guddommelig irsk pop

s22_CD_WeAreMessenngersWe Are Messengers er et lovsangsband fra Irland. Medlemmerne fandt sammen i 2015 og udgav deres debutalbum i april i år.

Forsangeren Darren Mulligan har en fortid som guitarrist i flere Heavy Metal bands. Musikken på ”We Are Messengers” er dog langt fra den tunge rock-musik. Den er i den bløde ende af pop-genren, med en snert af folkemusik, men med mange stærke elektroniske undertoner. Nogle af numrene minder om 90’ernes elktro-pop. Det er dog ikke noget, der sådan gør musikken mindre værd at høre på.

Hele albummet har sit omdrejningspunkt omkring Gud. Teksterne tager udgangspunkt i Darrens egen søgen efter Gud og hans ønske om at gøre en forskel i verden. Gud er sat i centrum og bliver prist gang på gang. Samtidig er der et stort ønske om at gøre verden til et bedre sted.

Rent musikalsk er albummet godt skruet sammen. Musikken er lyttervenlig uden for mange udskejelser. Nogle af sangene har det dog med at være en smule ensformige med lidt for mange gentagelser. Er man til den mere hårdtslående musik, er dette album nok ikke noget, man vil lytte til. Nogle gange går musikken hen og bliver for sentimental og gør det trættende at lytte til alt for mange gange.
I sangen ”Shadows” synger Darren Mulligan dog blandt andet: ”I don’t want to chase the shadows, I want the real thing, not just the feeling”. En ærlighed, der giver sangen den ekstra dybde, der gør den værd at lytte til.

Alt i alt er albummet et udmærket debutalbum, der sagtens kunne sættes på anlægget ved næste fest. I længden vil det dog nok blive et af de albums, man hører i et stykke tid og så lægger på hylden.
Bo Slot Pedersen