FC Udfordringen har vokseværk

Til pokalkampen mod Jægersborg havde man lejet selveste Valby Idrætspark, hvor FREM’s 2. divisionshold normalt spiller. Her løber spillerne på banen med anfører Jonas Rømer Haugegaard i spidsen efterfulgt af Rasmus Mogensen og Simon Haugegaard. Foto: Mads Merlung Drake
Til pokalkampen mod Jægersborg havde man lejet selveste Valby Idrætspark, hvor FREM’s 2. divisionshold normalt spiller. Her løber spillerne på banen med anfører Jonas Rømer Haugegaard i spidsen efterfulgt af Rasmus Mogensen og Simon Haugegaard. Foto: Mads Merlung Drake

Udfordringens kristne fodboldklub har gang i en rivende udvikling. Der kommer stadig flere spillere til klubben, og det kan ses på resultaterne.

Bagud 0-3 så det ud som om overmagten fra Jægersborg nemt ville køre sejren hjem, men to mål skabte spændning om resultatet, før Jægersborg slog det sidste søm i kisten med målet til 2-4. FCU er dermed ude af pokalen.

Pokalkampen mod Danmarksserieholdet fra Jægersborg begyndte med, at Christian Kjær blev hædret for sin kamp nr. 100. En flot præstation af den meget vellidte Kjær.

Men som forventet måtte FCU’s bedste serie 1 mandskab se sig slået af Danmarksserieholdet fra Jægersborg. Men præstationen var god.
– Vi laver tre fejl i første halvleg og er bagud 3-0 ved pausen, selvom vi havde chancerne til at score mindst et par mål. Det er forskellen på os og et hold, der spiller to rækker højere. De er mere kyniske. Det kan vi lære meget af, erkender anfører Jonas Rømer Haugegaard.

Et hold i stor udvikling

På trods af pokalnederlaget tyder det på en rigtig fin sæson for førsteholdet. Få kampe før sæsonafslutningen ser det ud til, at de får den bedste placering nogensinde, lige under de to oprykningspladser i serie 1.
Trods en status som ubesejrede i de seneste 6 kampe må man se tilbage på tre nederlag i træk midt i sæsonen, som bliver afgørende for, at oprykningen i år glippede.

– Vi har udviklet os meget denne sæson. Vi er simpelthen blevet klogere både som hold og som spillere. Peter Anthon fik i vinter Jan Vedel som ny makker på trænerposten, og han er kommet med en masse god inspiration – særligt på det taktiske niveau – som har været med til at flytte holdet markant. Både Peter og Jan har en stor del af æren for, at vi sæson for sæson flytter os både som hold og spillere, roser Haugegaard.

Formand Jonas Weinkouff giver blomster til 100-kamps jubilaren Christian Kjær, som dermed skriver sig ind på en ekslusiv liste af spillere. Kun 9 spillere har nået den milepæl. Foto: Mads Merlung Drake
Formand Jonas Weinkouff giver blomster til 100-kamps jubilaren Christian Kjær, som dermed skriver sig ind på en ekslusiv liste af spillere. Kun 9 spillere har nået den milepæl. Foto: Mads Merlung Drake
Bliver bedre spillere

Andenholdet ligger nummer 1 og er meget tæt på at rykke op i serie 2. En flot præstation med mange stærke præstationer:
– Vi har indtil videre haft et rigtig godt forår. Truppen er stort set den samme som i efteråret, så derfor har vi kunnet bygge på – og det kan godt ses, forklarer træner Daniel Holm.
– Vi er efter 9 kampe ubesejret og ligger nummer 1. Vi har scoret 27 mål og kun lukket 3 ind. Dog har vi haft to kampe, hvor modstanderen har trukket sig (det giver to 3-0 sejre red.).

Holm påpeger, at de flotte resultater er en konsekvens af flere faktorer:
– Træningsfremmødet har været godt. Om tirsdagen har vi været mellem 12-16 hver gang, og nogle gange har vi været oppe på 20. Om torsdagen har vi været mellem 8-12. Og der er rigtig mange, som har rykket sig fodboldmæssigt, siger han og fortsætter:
– Derudover har vi været gode til at lave noget sammen udenfor fodbolden, så det har også styrket sammenholdet.
Holdet spiller fredag efter avisens deadline en afgørende kamp mod rækkens nummer to. Her kan oprykningen sikres med en sejr.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Mange nye spillere

Tredjeholdet startede sæsonen godt, men fik derefter et par dårlige resultater. Til trods for det, kan holdet, med to kampe tilbage, stadig nå at rykke op i serie 3, hvor de lige var oppe at vende for et par sæsoner siden.

Ifølge træner Thomas Larsen skyldes det flere ting:
– Det er lykkedes at skabe en træningskultur, hvor folk kommer til træning uden at det er blevet alt for seriøst. En væsentlig faktor er, at spillerne tager deres venner med, og at hver enkelt spiller er med til, at nye føler sig godt tilpas på holdet.

Tredjeholdet har haft omkring 20 spillere til de fleste af træningerne i foråret – tidligere var der i gennemsnit kun 8-10 stykker.
– Vi har også fået spillere med, som gennem deres engagement og dygtighed hjælper de andre spillere og udfordrer trænerne på det taktiske. Alt sammen noget, som gør hele enheden bedre.
– Jeg håber, at vi med tiden bliver stærkere på alle måder – og selvfølgelig flere, siger han.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Klubbens kvindehold er også stadig i gang med sæsonen og mangler kun én kamp. Uanset resultatet slutter de på en fornuftig placering midt i rækken.