”We don’t do God”

 Henrik Engedal
Henrik Engedal

Ordene kom fra en PR-ansvarlig fra den engelske VM-trup i 2010. Wayne Rooney var ellers lige ved at forklare, at han bar en rosenkrans om halsen, fordi han troede på Gud. Og hvordan kan det være et problem?

Siden dengang har man ikke hørt så meget til Rooneys tro. Men han har senere fortalt, at mens han som barn bad om, at hans fodboldklub Everton måtte vinde, så beder han nu hver aften med sin familie for dem, som han holder af.
Han har også tidligere tweetet både til GOD TV og den karismatiske evangelist Todd Bentley. Så Rooney er tydeligt en kristen, ligesom hans engelske landsholdsmakker Daniel Sturridge i øvrigt også er det. Og mange andre.

Men det må de helst ikke sige for meget om. Åbenbart. Nogle mennesker ønsker, at vi har et slags ”neutralt offentligt rum”, hvor alle dem af os, der har en tro på noget, som går ud over en materialistisk verdensforståelse, ikke må snakke om det. Det bliver gjort til tabu og tys-tys. Det sker stadigvæk, ikke kun til VM i 2010. Det sker hver dag i Danmark.
Men hvorfor egentlig? Hvorfor skjule det?

Jeg ville ønske, at vi kunne få brudt med den blufærdighed, som mange englændere – og danskere – har omkring troen.
Lad være med at skamme dig over troen på Jesus. Lad være med at føle, at du ikke må snakke om det. Tro ikke, at det er dumt eller uintelligent at tro på Gud – og at tro på korsets kraft.

Vi kristne har fat i den lange ende. Kristendommen giver mening, og den giver langt dybere og bedre svar på livets store spørgsmål end ateismen, islam, hinduismen, buddhismen og ikke mindst asa-troen gør.
Bibelen og Jesus tilfredsstiller det behov, vi har for at få svar på fire spørgsmål, som vi alle tumler med: Hvor kommer jeg fra? Hvad giver livet mening? Hvad er forskellen på godt og ondt? Hvad sker der efter døden?
Bibelen svarer på, hvad der sker i den åndelige verden. Så vi behøver ikke at putte folks mange oplevelser ind i utilstrækkelige psykologiske bokse, hver gang der sker noget åndeligt. Vi forstår det godt, for Bibelen fortæller, hvordan tingene hænger sammen.
Kristendommen er selvfølgelig ikke uden ubesvarede og svære spørgsmål. Men den holder. Der er dybde og mening at finde.

Derfor er der god grund til, at vi offentligt proklamerer og bekender vores tro, ligesom mange fodboldspillere i øvrigt ofte gør, og sikkert vil gøre igen til denne sommers EM i Frankrig.
For jeg skammer mig ikke over evangeliet om Jesus, og jeg vil ikke tie stille. Det er nemlig til frelse for enhver, som tror.