Mourinho lægger stemme til paven

José Mourinho.
José Mourinho.

Fodboldtræneren har højst overraskende fået rollen som paven i en ny film.

Fodboldklubben Manchester Uniteds nye træner José Mourinho får en helt speciel rolle i en ny film. Og det er måske ikke helt så fremmed for ham, som man skulle tro.

Portugiseren José Mourinho blev for nylig fodboldtræner for storklubben Manchester United.
Nu låner “The Special One” sin stemme til selveste paven i en animationsfilm, skriver Dagen.se.

Filmen handler om en begivenhed i 1917, hvor tre børn i den portugisiske by Fátima oplevede, at Jomfru Maria åbenbarede sig for dem. De tre børn fortalte, at de var blevet opsøgt af Jomfru Maria i en dal uden for byen.
Hun sagde blandt andet til dem, at de skulle bede den katolske rosenkrans-bøn ”hver dag for at opnå fred i verden og krigens afslutning”.
Fátima er blevet et af den katolske kirkes mest besøgte pilgrimsmål. Over en million mennesker besøger årligt landsbyen.

Mourinho som Paven

Den kommende film bliver en nyere version af en tidligere film om samme begivenhed fra 1952.
Den vil være færdig til d. 13. maj næste år, som markerer 100-året for begivenheden. Pave Frans I har sagt, at han vil besøge Fátima i anledningen.

Mourinho skal tale for den argentinske pave Frans I på portugisisk, engelsk, spansk og italiensk – “sprogene fra de lande, hvor han (Mourinho) har vist sit talent” oplyser det portugisiske produktionsselskab Imaginew.
53-årige José Mourinho er en af de mest succesrige trænere nogensinde. Han har vundet mesterskabet i netop disse fire lande med FC Porto, Chelsea FC, Real Madrid og Inter.
Vatikanet har ifølge Imaginew allerede godkendt, at Mourinho lægger stemme til paven.

Beder til Gud hver dag

Mourinho er en mand, som deler vandene. Han siger og gør kontroversielle ting. Derfor vil det måske komme som en overraskelse for nogle, at han faktisk beder til Gud hver dag. Det fortalte han sidste år i et større interview med The Telegraph:
– Jeg tror fuldstændigt, helt sikkert. Jeg beder hver dag, hver dag taler jeg med Ham. Jeg går ikke i kirke hver dag, ikke engang hver uge. Jeg går i kirke, når jeg føler, at jeg skal. Og når jeg er i Portugal, så gør jeg det altid.

Men selvom offentligheden kun kender ham som træner, så er det ikke fodboldresultater han snakker med Gud om.
– For min familie! For mine børn, min kone, mine forældre, for lykke og et godt familieliv. Men sandheden er, at jeg aldrig går i kirken for at tale med Ham om fodbold. Aldrig! siger Mourinho, som understreger, at han er meget mere end den konkurrenceprægede og følelsesmæssige personlighed, vi ser til kampene.


Artiklen fortsætter efter annoncen: