Keld Kobborg kan lide at sætte gang i tingene

s2_Keld-Kobborg_2010WEBFlere gange generalsekretær – og sidst som selvstændig erhvervsdrivende.

Keld Kobborg Andersen har flere gange været generalsekretær, før han oprettede sit eget indsamlingsfirma til velgørende organisationer.

Keld blev født i Lynderup nord for Viborg for 60 år siden den 28. juni. Det blev hurtigt klart, at Keld var god til to ting: Bibelhistorie og handel.
Det blev teologien, han valgte, men hans handelstalent kom ham også til gavn i det kristne arbejde.

Han blev uddannet cand. teol i 1984 og blev ordineret i Haderslev Domkirke i 1987. Han gik nemlig ikke umiddelbart efter et præsteembede. I stedet arbejdede han de første 16 år i forskellige kirkelige organisationer.

Organisationsleder

Som nyuddannet var han et par år landssekretær i BibellæserRingen, hvor han underviste om vigtigheden af at læse i Bibelen.
Derefter fulgte otte dramatiske år som generalsekretær i Dansk Ethioper Mission (som nu hedder Promissio). Han var en meget dynamisk generalsekretær, der hele tiden var et skridt foran, og budgetterne blev presset til det yderste. På det tidspunkt boede fem missionsselskaber sammen i Ydre Missions Hus i Christiansfeld. Så der var en livlig missions-teologisk debat i frokoststuen.

Ethiopermissionen var kendt for at være det teologisk mest konservative af selskaberne, og det lå tæt på Indre Mission, mens bl.a. Danmission bevægede sig i mere liberal retning. Selskabet var begyndt i Ethiopien, men da kommunisterne gennemførte en revolution, flyttede man missionærerne til Liberia, indtil de kunne vende tilbage. Liberia var plaget af borgerkrig, og missionen startede derfor også arbejde op i Botswana.
Keld havde fart på og fik jævnligt en fartbøde, når han fartede fra møde til møde.

Keld Kobborg Andersen blev nu generalsekretær i Blå Kors de næste fem år. Også her satte han en fornyelsesbevægelse i gang. Den gamle hæderkronede organisation mistede medlemmer, fordi de fleste kristne danskere havde opgivet total-afholdenheden. I stedet for at begræde udviklingen fik Keld ændret vedtægterne, så sympatisører kunne være medlemmer, selv om de drak et glas rødvin til maden.
Organisationen blev omstillet i de år, så Blå Kors i dag igen er relevant og har indflydelse.

Selvstændig

Igennem årene udviklede Keld en særlig interesse for fundraising, og han oprettede derfor i år 2000 sin virksomhed Kobborg Consult. Den var opkaldt efter hans hustru, Ingrid Kobborg, som døde ved en ulykke i 2012. Parret havde tre voksne børn.


Artiklen fortsætter efter annoncen:I dag er Keld gift med kollegaen Rikke Bentzon, med hvem han driver Kobborg Consult. Firmaet beskæftiger ca. 25 medarbejdere og arbejder bl.a. med indsamlingskampagner for kirkelige og velgørende organisationer.
Kobborg Consult har udviklet fundraisingværktøjet FriendPay, der anvendes til at styre indsamlinger og skatteindberetning i kirker og mindre organisationer både i Danmark og i udlandet.

Hjertebarnet lige nu for Keld Kobborg er foreningen Rescue Team, der har som formål at støtte mindre kristne projekter rundt om i verden. Her kan Keld også udfolde sin præstelige side. De senere år har han også været aktiv i den tværkirkelige del af kirkelivet, bl.a. indenfor Aglow og Den Internationale Kristne Ambassade.