Ny leder vil øge kendskab til abortlinie

s2_karinaandersenAbortlinien er hjertebarnet for den nyansatte socialrådgiver.

Karina Borcher Andersen bliver ny leder af Retten til Livs abortlinje.

Retten til Liv har ansat socialrådgiver Karina Borcher Andersen som ny Abortlinieleder pr. 1. juli 2016.
– Vi er glade for at give stafetten videre til Karina, der har stor erfaring både fra kommunal regi og også fra Abortliniens arbejde, siger Per Damgaard Pedersen, formand for Retten til Liv.

Erfaring som frivillig

34-årige Karina Borcher Andersen fra Århus har erfaring som socialrådgiver bl.a. inden for handicapområdet og familierådgivning. Hun har i de seneste år videreuddannet sig som cand. pæd. i pædagogisk antropologi.

Hun trådte ind i Retten til Livs bestyrelse i 2014, hvor Abortlinien blev hendes særlige ’hjertebarn’. Hun har siddet med i Abortlinieudvalget de sidste par år, og hun har ligeledes været frivillig rådgiver på Abortlinien, Retten til Livs telefonrådgivningslinje for personer, der har brug for nogen at tale med om abort.

Et løft til Abortlinien

Baglandets store opbakning har givet Abortlinien et løft.
– Retten til Liv er inde i en periode, hvor vi gerne vil satse på at få gjort Abortlinien mere kendt og brugt. Vi er overbevist om, at behovet for en rådgivning, der tager kvindens tvivl alvorligt og hjælper hende med at finde afklaring med mange flere løsningsmuligheder, end hun ellers møder, vil redde mange liv.

Derfor er vi også glade for, at vi er i stand til – med baglandets økonomiske opbakning – at sætte lidt flere timer af til denne stilling med Karinas tiltrædelse, siger Per Damgaard Pedersen.
– Det koster nemlig i form af lønnede timer at udbrede kendskabet til Abortlinien”.

Det vigtige øre

Det lyttende øre skal ikke underkendes, lyder det fra Karina Borcher Andersen.
– Det er med både glæde og ydmyghed, at jeg går ind i arbejdet på Abortlinien. Den forskel, et lyttende øre gør for et andet menneske, skal ikke underkendes.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Desværre ser man alt for ofte, at der ikke er tilstrækkelig tid til netop dette i det offentlige hjælpesystem, hvorfor kvinder kan komme til at stå helt alene med deres tvivl.
Jeg ser derfor frem til at kunne være med til fortsat at sikre, at Abortlinien når ud til alle, der har brug for et lyttende øre, siger Karina Borcher Andersen om sit kommende job som Abortlinileder.

Karina Borcher Andersen afløser Anne Mette Amorsen, der har i sine to år på posten med en målrettet indsats har givet arbejdet et vigtigt løft.