UNESCO-udstilling om jødernes historie på Københavns Rådhus

Her ses udstillingens flyer.
Her ses udstillingens flyer.

Vandre-udstillingen Folket, Bogen, Landet har allerede været vist i fem hovedstæder.

UNESCO/Simon Wiesenthal-Centers vandreudstilling – “Folket, Bogen, Landet” åbnede 6. juni og kan ses frem til den 16. juni.

Kultur,-og kirkeminister Bertel Haarder åbnede udstillingen, som beskriver jødernes historie og forholdet mellem det jødiske folk, Bibelen og Det Hellige Land. I Danmark samarbejder UNESCO og Simon Wiesenthal-centret med netværket Sammen om Israel om udstillingen.

Arabiske protester

”Folket, Bogen, Landet” havde premiere ved UNESCOs hovedkvarter i Paris, før den blev præsenteret i FN’s hovedkvarter i New York, i USA’s kongres i Washington DC, i Israels parlament i Jerusalem og i Vatikanet. Den første udstilling i UNESCOS hovedkontor i Paris blev dog aflyst og udskudt i seks måneder efter protester fra 22 arabiske medlemmer af organisationen.

Selv åbningen blev en historisk begivenhed, idet det var første gang i FN’s historie – gennem underorganisationen UNESCO, at FN var med som sponsor for en udstilling, som bl.a. beskriver den historiske årsag til FN’s beslutning om at anerkende et jødisk hjemland i Palæstina i 1947 – og som klargør det faktum, at det jødiske folk har et uafbrudt 3.500 år gammelt forhold til Det Hellige Land, skriver Den korte Avis.

Udstillingen belyser Israels historie med 24 store illustrerede plancher med både danske og engelske tekster.