Sømænd fra krydstogtskibe møder unge fra Nordlys

Søfolkenes hjemlande, sprog, familier og tro var nogle af samtaleemnerne på Duen.
Søfolkenes hjemlande, sprog, familier og tro var nogle af samtaleemnerne på Duen.

Sømandsmissionens nye ungdomsnetværk Nordlys er trukket i arbejdstøjet det meste af sommeren, hvor de står for en sømandscafé, der er åben, når krydstogtskibene lægger til i Aarhus Havn.

– Åbningsdag på Sømandscafeen Duen! Sommervejr, 31 glade besøgende, nogle blev i flere timer!

Sømandsmissionær Moses Sloth kan ikke få armene ned efter i går:
”Fantastisk frivilligt personale, der mødte søfolkene med hjertet, servicerede, samtalede og uddelte bla. bibler på taqqaloq og engelsk. Tak til jer og Gud! Vi glæder os til næste torsdag.”

Sømandsmissionens nye ungdomsnetværk NORDLYS er trukket i arbejdstøjet det meste af sommeren, hvor de står for en sømandscafe ombord på Sømandsmissionens skib DUEN.
Fra den 2. juni og tre måneder frem vil skibet ligge i Aarhus Havn lige bag DOK1, og der vil være åbnet de dage, Aarhus får besøg af krydstogtsskibe – 2-3 dage om ugen. Mens turisterne bruger en masse penge i Aarhus, har mandskabet tid til et frikvarter – det kan de nu få på Duen.

Moses Sloth, der er sømandsmissionær, glæder sig til at tage imod krydstogtsøfolkene.
Moses Sloth, der er sømandsmissionær, glæder sig til at tage imod krydstogtsøfolkene.

– Vi søsætter projekt Dueslaget, hvor vi med skibet ”Duen” vil servicere besætningerne på krydstogtskibe, der anløber Aarhus Havn. Op til 1200 besætningsmedlemmer er der på skibene, så vi glæder os til at møde en del af dem, siger sømandsmissionær Moses Sloth, der står for det nye initiativ.

Generalsekretær Nicolaj Wibe siger:
– Jeg er stolt over, at så mange unge frivillige er klar til at yde en indsats, fordi de har hjerte for sømanden. Vores intention er at skabe et forum, hvor mandskab fra krydstogtskibene kan føle sig velkommen og set. Allerede i dag kan jeg se, hvordan vores frivillige gør alt for, at sømændene skal føle sig godt tilpas. Der snakkes om stort og småt. Og fra andre lande ved jeg, at det betyder noget, at man bliver mødt med venlighed og omsorg, når man er langt væk hjemmefra. Vi vil her på Duen forsøge at vise sømænd et glimt af Guds kærlighed.

Unge Line Grønbæk var med på sømandscaféens åbningsdag.
– Det var en spændende første dag på Duen her på kajplads 119. De mange søfolk kom primært for at få adgang til Wi-Fi, så de kunne komme i kontakt med deres familier. Der var god stemning, og mange af søfolkene gav udtryk for, at de gerne ville komme tilbage næste gang, de kommer til byen. Der blev også delt flere Bibler ud. At være frivillig på Duen, var en god oplevelse, der var stor taknemmelighed, og samtalerne handlede om alt fra søfolkenes hjemlande, sprog og familier til deres tro. Mange blev hængende i flere timer. For os er det tydeligt, at Gud har velsignet dette projekt”, siger en glad Line.