Helvede er virkelig!

Mona Henriksen, Gadekirken Kbh.
Mona Henriksen,
Gadekirken Kbh.

Mange taler om, at vi er i de sidste tider! Men de sidste tider er fra den dag, Jesus døde på korset, og vi lever i de sidste tider for denne generation.

Min mor på 85 år har ikke taget imod Jesus som sin frelser og Herre. Hun er vred på Gud, fordi han har taget hendes datter, der blev 51 år.
Hun lever i de sidste tider af sit liv. Jeg tror, hun er ret ligeglad med at det er de sidste tider i forhold til Jesu genkomst. Men jeg er ikke ligeglad med, hvor hun skal tilbringe evigheden.

Skal jeg fortælle min mor, at Jesus er et fantastisk tilskud til mit liv, og at jeg i mange år har besøgt ham i kirken hver søndag?
Skal jeg fortælle hende, at det er altså ikke Gud, men derimod Satan, der kom med kræften og stjal hendes datters liv?
Skal jeg fortælle hende, at når hun dør lever hendes sjæl evigt, og hun ender enten i Himlen eller Helvede!

Eller skal jeg beskrive Helvede for hende som den rige mand fra Luk. 16:24, der råber: ”Fader Abraham! Forbarm dig over mig og send Lazarus, så han kan dyppe spidsen af sin finger i vand og læske min tunge, for jeg pines i disse luer?”

Jeg har forsøgt det hele, men hendes standardsvar er: ”Nu får vi se!” ”Det er ikke godt nok”, svarer jeg, men kommer ikke videre. Tanken om, at hun og alle dem, der ikke er forsonet med Gud, lever i de sidste tider af deres liv, skræmmer mig, for Helvede er et virkeligt sted.
”Du kan da ikke skræmme din mor med billeder af dette forfærdelige sted!”
Jesus skræmte mennesker, da han sagde: ”Hvor deres maddiker ikke dør, og ilden ikke slukkes”. Mar. 9,48

Hvad siger du til dit barn, hvis det vælger at rejse til Syrien for at holde ferie? Ville du ikke advare dit barn? Beskrive krigen med død, lemlæstelser, fortælle om soldater, der kommer hjem i en kiste.

Forskellen er, at dit barn har en returbillet og kan komme hjem i sikkerhed, når det finder ud af, at det, du fortalte, var rigtigt. Min mor har brug for den rette enkeltbillet, når hun lukker øjnene i denne verden.