Inderlig og behagelig

s22_champion coverStorslået og inderligt uden at være prætentiøst. Sådan kan Bryan og Katie Torwalts nye album ”Champion” beskrives.

Ægteparret, som er forbundet til Jesus Culture og dermed til Bethel Church i Californien, har i sommer udgivet deres tredje fulde album. Det er ikke overraskende i sit lydbillede, og deres tilhørsforhold skinner klart igennem i både musik og lyrik, men manglen på nyskabelse er ikke nogen skuffelse her.

For det, som Bryan og Katie Torwalt gør, gør de godt. Mange af sangene kan umiddelbart inkorporeres i lovsangssammenhænge i Danmark. Især ”Let there be light” og ”High above” har nærmest klassikerpotentiale. Ligesom adskillige andre numre på cd’en begynder de med et roligt og sjælfyldt vers, før de giver sig hen i kor og c-stykke.
Guds storhed og hans løfter er det gennemgående tema på udgivelsen; et budskab som understreges af grandiøse opsætninger, temposkift og gentagelser.

Det er velfungerende lyrik, hvor der ikke er sparet på de store og meget bibelinspirerede ord, men lovsangene kalder stadig på fordybelse og inderlighed. Men hvor andre tilbedelsesalbum i samme genre gør det i en grad, så de nærmest ikke kan høres i baggrunden, formår ”Champion” at bevare roen og den behagelige lyd uden at give køb på autenciteten.

Som på deres øvrige udgivelser klinger Bryan og Katies Torwalts stemmer exceptionelt flot i harmonierne og er samtidig ren nydelse, når én af dem træder i forgrunden. De lyder ganske enkelt smukt, og variationen mellem dem bryder den ensformighed, som den lidt ensartede musiktype kan give.

Selvom alle cd’ens 13 numre er tilbedende og Gudfokuserede i deres lyrik, er der enkelte numre, som inspirerer mere til at lytte end at synge med på. De er ikke Champion’s stærkeste kort, men de fungerer stadig udmærket.
For dig, som elsker ny kvalitetslovsang og stilen fra Bethel Church, er Champion helt sikkert en investering værd.