Line er helt sin egen

s15_Elsket hamSom bog-anmelder kan det ikke helt undgås, at man bliver lidt garvet med årene. Lad det være sagt åbent og ærligt. Desto mere behagelig er overraskelsen, når der så af og til dukker et helt nyt navn op, som i dén grad gør indtryk.

Og lige præcis sådan et bekendtskab er Line Nielsen, der lægger ganske imponerende ud med denne række små én-sides andagter. Jeg ryster ikke på hånden, men det må siges: Hun er helt sin egen stemme, og dét er ganske enkelt befriende ud over alle grænser.
Det er tekster, som i al deres fordringsløshed vil en hel masse, og jeg skulle hilse og sige, at jeg ikke her bruger navneordet med nogen som helst negativ klang. Det er en bog, der på 365 forskellige måder, med konstant usvigelig klarhed, kompromisløst og uden vaklen formår at formidle det evige budskab og den evige fortrøstning: at du er elsket af Gud.

Denne kærlighed ser hun velgørende eksempler på overalt. I Guds ord og i dagligdagens allehånde tilskikkelser. Som når hun glæder sig over at tilhøre menighedens fællesskab. Eller reflekterer over at være den lille gråspurv i Guds store plan. Og over at være nummer 100, og hvordan hun har det med det (Matt. 18,12-13).

Så hvis du har brug for at vide, at du er dyrebar (eller blive bekræftet i det påny); hvis du er på udkik efter dine muligheder for at agere Guds sendebud; hvis du ønsker at være i Ham hele tiden og se Hans løfter opfyldes; at sidde, at vandre og at stå med Ham, der elsker dig – så er der næsten ingen vej udenom Line Nielsens første bog.

Et lillebitte ønske her på falderebet: Det ville have været dejligt med et register over de bibeltekster, der ligger til grund for andagterne; det ville have øget bogens nytteværdi yderligere. Men hvem ved? I næste oplag, måske?
Under alle omstændigheder må der gerne komme flere bøger fra Line Nielsens hånd.

Line Nielsen: ”Elsket af Ham. Andagter til hele året.”
386 sider • 199 kr. • Scandinavia, 2016