Snak med din mand om din mistanke

Vov at være ærlig omkring dine tanker og følelser, også selvom du i situationen kan blive flov over dem og måske få den tanke, at du overreagerer.
Vov at være ærlig omkring dine tanker og følelser, også selvom du i situationen kan blive flov over dem og måske få den tanke, at du overreagerer.

Kære Suh.
Jeg er en kvinde på 56 år som skriver til dig, fordi jeg er bange for, at min mand har en affære.
Jeg har opdaget nogle ting på det sidste, som ikke passer sammen, arbejdstider, der ikke stemmer, pludselige telefonopkald om aftenen, som han pludselig er meget hemmelighedsfuld omkring, og han er meget mere aktiv på Facebook, end han plejer at være.

Jeg er så ulykkelig og ved slet ikke, hvad jeg skal stille op. Vi har været gift i 33 år og har to voksne børn sammen, vi har begge gode jobs, et dejligt hus og gode fælles venner, så jeg forstår slet ikke, hvorfor det kan være? Min mand har slet ikke på noget tidspunkt givet udtryk for, at han mistrives i vores ægteskab, og han er et menneske med en høj moral og meget vellidt både privat og på sit arbejde.

Jeg ved ikke, hvordan jeg skal gribe det an, og jeg ved ikke, om jeg skal konfrontere ham med det eller vente, til jeg har ”konkrete” beviser?
Vh en ulykkelig hustru

Kære Ulykkelige Hustru
Der er en talemåde, der siger, at man skal lade tvivlen komme den anden til gode. Det er der noget fornuftigt i, så prøv i første omgang at lade være med at overbevise dig selv om, at din mand med sikkerhed har en affære. Giv ham en chance i dit hjerte.

Når det så er sagt, så kan jeg godt forstå din bekymring, og den uro og angst det vækker i dig vil fylde dig mere og mere med tiden. Vent ikke, til du har ”konkrete beviser”, for det ved du ikke, hvor længe vil tage dig at få, men tal med din mand om det, hellere nu end senere.
Sørg for at vælge et tidspunkt, hvor I ikke er fortravlede eller kan blive afbrudt midt i det hele, gerne en weekend, hvor I kan sove på det bagefter og så eventuelt fortsætte snakken næste dag. Fortæl ham så konkret som muligt om dine observationer, og fortæl ham, hvordan det påvirker dig: At du er ulykkelig og ikke ved, hvad du skal stille op. Fortæl ham, at du ikke har indtryk af, at han mistrives i jeres ægteskab, og at du har brug for svar på dine spørgsmål. Brug dine ører, dine øjne og din intuition til at få klarhed over dine bekymringer.

Vov at være ærlig omkring dine tanker og følelser, også selvom du i situationen kan blive flov over dem og måske få tanken, at du overreagerer. Alle følelser er legitime, og hvis du ikke får snakket ærligt ud med din mand om dem, vil de æde dig op indvendig og skabe mere og mere distance mellem jer. Er der virkelig en anden kvinde inde i billedet, vil du indirekte skubbe din mand i armene på hende ved at lade som ingenting. I stedet skal du minde dig selv og din mand om alt det, som I har sammen: Et langt liv, to børn (måske børnebørn?), fælles venner, hus osv. og kæmpe for det!

Lad ikke din mand forlade alt dette uden kamp, og uden at han bliver helt klar over, hvad det er, han i så fald vender ryggen til. Og det vil måske få ham til at tænke sig en ekstra gang om.
Hilsen Suh} else {