Jeg kan stadig ikke glemme hende

Selvom det kan være svært igen at være single, så tag den blot med ro, hold måske en ”orlov” fra det hele et stykke tid.
Selvom det kan være svært igen at være single, så tag den blot med ro, hold måske en ”orlov” fra det hele et stykke tid.

Hej Suh.
Jeg er en fyr på 26. Jeg havde for 3 år siden en kæreste, som var mit livs kærlighed. Hun havde det ligesådan med mig.
Vi var sammen i 2 år, og så gik det pludselig i stykker. Vi kunne ikke finde den gnist og den fælleshed, som vi havde, da vi mødte hinanden, og selvom vi stadigvæk holdt utroligt meget af hinanden, gjorde vi det forbi.

Vi skiltes i enighed og som venner. Nu bagefter fylder hun stadigvæk rigtig meget i min bevidsthed, og jeg kan slet ikke tænke på andre piger.
Det er som om, at alle andre bliver sammenlignet med hende, og selvom de kan være nok så søde og smukke, så går det bare ikke.

Jeg er bange for, at jeg aldrig kommer videre herfra.
Anonym

Kære Anonym
Når et kærlighedsforhold går i stykker, taler man ofte om, at man får ”knust hjertet”. Det er et godt og beskrivende udtryk for, hvordan man kan have det indeni. Man oplever det som om, at ens hjerte ikke længere virker.

Tilbage er der måske kun tristhed og smerte. Sådan er det jo også, hvis man kommer til skade fysisk: Hvis man brækker en arm, så kan man ikke bruge den i et stykke tid, den skal holdes helt i ro, for ellers føler man smerte, og den heler ikke ordentligt op.

Det lyder som om, at du og din eks-kæreste har haft nogle dejlige år sammen, siden I kunne skilles som gode venner. Der har været og er åbenbart stadig, en stor respekt for hinanden.

De gode ting, I hver især har givet hinanden, kommer aldrig dårligt tilbage, og gode ting ødelægger pr. definition ikke. Så det er ikke jeres tidligere forhold, der er problemet, men snarere den måde du forholder dig til et nyt på. Du forventer sandsynligvis at være ”rask” i hjertet før det er der. Hav tålmodighed med helingsprocessen, for det tager tid – jo større sår, jo længere tid.

Og husk, at alle mennesker heldigvis er forskellige, så at sammenligne en ny kæreste med din tidligere er ikke konstruktivt på nogen måde. Mål hende i stedet ud fra de værdier og forventninger du har til en kommende kone, og vær nysgerrig og åben overfor hende i stedet for.
Og hvis du endelig vil sammenligne et nyt forhold med dit tidligere forhold, så skal du være så fair at vente 2 år med at gøre det, for først på det tidspunkt vil du have kendt den ”nye pige” i lige så lang tid og lige så godt som din tidligere kæreste.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Selvom det kan være svært igen at være single, så tag den blot med ro, hold måske en ”orlov” fra det hele et stykke tid, og vent til dit hjerte er helet helt op igen.
Hilsen Suh