Unge samles på tværs af kirkeskel i efterårsferien

Sidste år deltog 360 unge på Brigther konferencen i Aarhus Valgmenighed. Foto: Brighter
Sidste år deltog 360 unge på Brigther konferencen i Aarhus Valgmenighed. Foto: Brighter

Brighter inviterer de 17-30-årige til konference i Mariager i efterårsferien, og KFS arrangerer traditionen tro lejr for studerende på ungdomsuddannelser. Det sker på Skanderborg Gymnasium.

Brigthers ungdomskonference for de 17-30 årige holdes i år på Mariager Høj- og Efterskole i dagene fra den 19. – 22. oktober. Det er et tværkirkeligt event og arrangeres af en gruppe unge fra forskellige kirkeretninger.

”Kan du også mærke det? Under dine fødder. Hvordan jorden ryster, fundamentet smuldrer. Flygt nu! Alt flyder, intet er sikkert. Ingen meninger, ingen sandhed, ingen magt står sikret…”

Sådan starter den lille video, som introducerer årets tema på Brigther. Temaet er ”Klippefast” og handler om den Gud, som aldrig forandrer sig, og som er en fast klippe at bygge sit liv på.

Præsten Mark Collard fra London er hovedtaler på årets Brigther konference.
Præsten Mark Collard fra London er hovedtaler på årets Brigther konference.
Engelsk præst taler

Hovedtaler på konferencen er Mark Collard, præst i Equippers Church, London. Han har været præst i 13 år og er kendt for sin evne til at formidle budskaber med indlevelse og kreative illustrationer. Måske inspireret af sin fortid som pilot ..!
Men også unge danske kræfter kommer på scenen og taler, alle tre er med i ledergruppen for Brighter:
Rasmus Jonstrup:
Læser teologi på Aarhus Universitet og er en af ungdomslederne i Bethelkirken, Aalborg. Har netop udgivet bogen ”Gymnasietro”.
Rebekka Kongsgaard:
Studerer Sociologi og kulturanalyse på Syddansk Universitet og ungdomsleder i Kirkeibyen, Kolding.
Jakob Lundager:
Ungdomsleder i en af Danmarks største ungdomsgrupper, Skywalk i Randers.

Desuden byder programmet på lovsang med bl.a. Skywalk, café, seminarer, aktiviteter (fx fodboldturnering), ærespris, mm.
I år er det 5. gang, Brighter inviterer til konference. Sidste år foregik det i Århus Valgmenighed, hvor ca. 360 unge var samlet.
Formålet med at samle unge på tværs af kirkeretninger er at disciple og udruste dem til at have en dybere relation med Gud og til at tjene Jesus i de lokale kirker.
Du kan læse mere og tilmelde dig på brighter.dk

Christian Rasmussen er ny generalsekretær i KFS og taler på discipeltræf i efterårsferien.
Christian Rasmussen er ny generalsekretær i KFS og taler på discipeltræf i efterårsferien.
KFS’s discipeltræf

Brighter er ikke det eneste tværkirkelige tilbud for unge i efterårsferien. KFS afholder Discipeltræf i Skanderborg fra den 15. – 19. oktober for studerende på ungdomsuddannelser.
Temaet i år er ”På vej – en vandring med Gud”.
”Vi er alle på vej i livet, og undervejs danner vi mange forskellige relationer. Gud er også i relation til os gennem hele livet, og vi skal stille skarpt på, hvad det betyder for vores liv og relationer”, siger arrangørerne om årets tema.

Med 5 forskellige talere til fællesmøderne og ikke mindre end 22 forskellige seminarer byder stævnet på noget for enhver smag. Psykolog Bodil Kappelgaard, KFS-sekrætær Jan Pahus Nissen, lærer Thomas F. Kristensen, stud. theol Søren Aalbæk Rønn og KFS generalsekretær Christian Rasmussen tager sig af de store møder.


Artiklen fortsætter efter annoncen:På seminaroversigten finder man emner så som afguder, nådegaver, sjælesorg, evangelisation, lederskab, helvede, penge, kun for kvinder, kristen og mand. m.m. You name it.. fristes man til at sige – der er tænkt på det meste i det imponerende udbud af seminarer. Læs mere på kfs.dk