350.000 elever i USA tog Bibelen med i skole

- Nu er jeg ikke længere bange. Jeg kan tale om min tro på Jesus med hvemsomhelst, siger Lexie. Sammen med veninden Sydney lavede hun t-shirts og inviterede venner til bibeldagen i 2015.
– Nu er jeg ikke længere bange. Jeg kan tale om min tro på Jesus med hvemsomhelst, siger Lexie. Sammen med veninden Sydney lavede hun t-shirts og inviterede venner til bibeldagen i 2015.

Skoleeleverne tilmeldte sig aktionen ’#Bring Your Bible to School Day’ før den 6. oktober.

Opfordringen #BringYourBible to School blev fulgt af 155.000 sidste år. Den 6. oktober i år var antallet mere end fordoblet.

For de kristne elever er bibeldagen en mulighed for at fortælle deres kammerater om Jesus. Men det er også en politisk markering af religionsfriheden i USA.

Flere vil have bibelklub

En high school-elev i Georgia fortæller på Facebooksiden om sine oplevelser:

– Jeg gav en bibel til en satanist og en ateist. Der var også 3 personer, som kom hen til mig og spurgte efter flere bibler, men jeg havde ikke flere, så jeg gav dem de små bibler, som bliver uddelt.
Til frokost var der 9-11 personer, og jeg bad sammen med dem. (Det var første gang jeg bad højt sammen med andre). Og de spurgte, om jeg vil stå for noget, så jeg har spurgt rektor om lov… og alle sender beskeder om, at vi nu er en ’klub’.
Hvis jeg ikke havde set Facebook-siden om Bring [Your] Bible to School, ville jeg nok aldrig have haft mod til at gøre det. Jeg kunne ikke fatte det: der var nogen, der ventede på mig til frokost bare for at vise mig, at de også havde deres bibler med.
Så nu laver vi en klub for at få flere med! Rektor skal lige give officielt besked om, vi må gøre det. Jeg takker Gud, fordi han har ladet det ske!

- Gud blev ved med at tale til mig, mens jeg bad. Jeg fik hele tiden små ord. Jeg har aldrig oplevet det før, fortæller Sydney om oplevelsen af at fortælle om sin tro. Hun og Lexie havde bl.a. inviteret kammeraterne til bibeldagen via sociale medier.
– Gud blev ved med at tale til mig, mens jeg bad. Jeg fik hele tiden små ord. Jeg har aldrig oplevet det før, fortæller Sydney om oplevelsen af at fortælle om sin tro. Hun og Lexie havde bl.a. inviteret kammeraterne til bibeldagen via sociale medier.
Må man tage Bibelen med i skole i USA?

Der har været flere tilfælde af forvirring omkring religionsfriheden i USA bare inden for de sidste 12 måneder.

– En politibetjent blev sendt til en syv-årig drengs hjem, fordi han havde delt bibelvers med sine venner i en fritime.

– En 12-årig elev blev stoppet, da hun skulle fortælle om sig selv i 6. klasse. Hun ville bruge et billede med sit yndlingsvers, men fik at vide, at bibelvers er forbudt.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– De yngste klasser i Kentucky havde glædet sig til at se ”A Charlie Brown Christmas” – indtil de blev klar over, at skoleledelsen havde planer om at bortcencurere scenen, hvor Linus fortæller bibelversene om Jesu fødsel.

”Eleverne mister ikke deres religionsfrihed, når de ankommer til skolen om morgenen. De har ret til at tale om deres tro i skolen og læse Bibelen uden for timerne. ‘Bring Your Bible to School Day’ hjælper børn og unge til at forstå deres trosfrihed og bringe håb til andre”, siger Jim Daly fra Focus on the Family og henviser til forfatningens First Amendment.

Deltagerne i bibeldagen var med i en konkurrence om billetter til en koncert med det kristne band Newsboys i Dallas.


Artiklen fortsætter efter annoncen: