FCU samler 11.700 kr. ind til brasiliansk fodboldprojekt

Ulrik Corneliussen fra UMO Danmark er glad for, at kunne hjælpe den tidligere gadedreng Cicero.
Ulrik Corneliussen fra UMO Danmark er glad for, at kunne hjælpe den tidligere gadedreng Cicero.

FC Udfordringen samlede 11.700 kr. ind til et fodboldprojekt i Brasilien, hvor Gud og fodbold går op i en højere enhed. Og en af gadedrengene er netop nu i Danmark for at fortælle om sit liv på gaden.

Der blev budt på alt lige fra maling, kagemænd og fodboldstøvler, da den kristne klub FC Udfordringen i Valby holdt auktion for at støtte SHOW DE BOLA.

– Jeg synes, at det er dejligt, at vi som klub helt praktisk og konkret kan udleve nogle af de værdier, som klubben er bygget på, siger spiller Magnus Wiik, som var en af tovholderne på den årlige auktion.
Pengene går til ”SHOW DE BOLA”, som klubben har støttet i flere år.

Projektet arbejder bl.a. med fodboldskoler og har eksisteret i 10 år. Det har igennem årene reddet mange unge mennesker fra at ende i misbrug og kriminalitet, siger Ungdom Med Opgave Danmark, som har er involveret i arbejdet i Brasilien.

Ungdom Med Opgave har i øvrigt arrangeret, at den tidligere gadedreng Cicero fra Brasilien netop nu besøger Danmark sammen med hustruen Vanderclea og deres baby Davi. De vil være i Danmark indtil d. 20. januar 2017.

Lederen af UMO Danmark, Ulrik Corneliussen, håber, at mange skoler, kirker og organisationer har lyst til at invitere Cicero ud for at høre hans livshistorie, om at leve på gaden.

– Det at Cícero har inviteret Gud ind i sit liv, har forvandlet familiens liv og brudt en ond generations forbandelse af fattigdom, sult og misbrug, siger Corneliussen.