KFUMs Soldaterhjem i Irak gør godt for de danske soldater

Kaffe, kage og Uno kan virke afstressende for de danske soldater i Al-Asad Air Base i Irak.
Kaffe, kage og Uno kan virke afstressende for de danske soldater i Al-Asad Air Base i Irak.

Næsten hele lejren var inviteret til kaffe og kage den 9. oktober, da KFUMs Soldaterhjem i Irak officielt blev indviet. Nu er soldaterhjemmet kommet godt i gang.

– Vi har været meget spændte på, hvordan soldaterhjemmet vil blive modtaget af lejren, fortæller Thea, der er leder af KFUMs nyeste Soldaterhjem sammen med Dorte. ”Derfor er det en stor glæde at konstatere, at vi hver eneste aften har fuldt hus med soldater, som sammen hygger sig over brætspil, kaffe, musik og snakke.”

Soldaterhjemmet ligger i Al Asad Air Base i det vestlige Irak, hvor ca. 150 danske soldater er udstationeret. Deres opgaver er primært rådgivning, træning og uddannelse af irakiske styrker. Soldaterhjemmet bliver også brugt af de amerikanske og britiske soldater, der er i lejren. De nyder at komme i KFUMs hjemlige rammer midt i krigsområdet.

Kærlighed, håb og aftensang

Et særligt kendetegn ved KFUMs Soldaterhjem er den daglige aftensang med soldaterne. Her møder evangeliet den hverdag, soldaterne befinder sig i.

– Det er godt at stoppe op og ta’ pulsen på vores liv, forklarer Thea, der ofte holder aftenandagten. ”Det er et værdifuldt øjeblik, når vi sammen med soldaterne reflekterer over kristendommens budskab om kærlighed og håb i den del af verden, hvor krig er højest på dagsordenen. Fællesskabet styrkes, når vi synger sammen, men i høj grad også når vi sammen be’r ”Soldatens Bøn”, som er en bøn for den udsendte soldat”.

Soldaterhjemmet samarbejder også med feltpræst Kristian Massey Møller, som besøger den enkelte soldat både ude i vagttårnene og inde i lejren, fortæller soldaterhjemslederne.

 

 


Artiklen fortsætter efter annoncen: