Julefred til øregangen

Lige i rette tid – eller med bibelsk sprogbrug – i tidens fylde, udkommer julealbummet: ”Julefred”. Cd’en er duoen Skifter & Saabye’s debutudgivelse, men de er ikke nybegyndere udi det musiske.

Sammen med en lille håndfuld professionelle musikere leverer de toner til julens skattede salmer, og det er en god blanding af traditionelle arrangementer, små musikalske twists og et enkelt selvkomponeret nummer.

Gamle julesalmer i nyfortolkning

Cd’ en indeholder ni gamle danske julesalmer og en ny julesang, som duoen selv har skrevet. Formålet med pladen er at nyfortolke de gamle sange/salmer, for derigennem at holde fast i julens centrale budskab om ’…på jorden fred i mennesker, der har hans velbehag’ (Luk. 2.14) – altså julefred. Det er et ønske om, gennem musikken, at bringe ro og fred ind i juletiden, så det ikke kun kommer til at gå op i julegaver, stress og jag.

Top 5 af mine julesalmer kan man høre på cd’en. Med ’Der noget i luften’ lægger duoen ud i den lette og muntre genre, og hovedparten af sangene er i den indbydende og glade ende af salmeskalaen, men der er også plads til stærke og indholdsmættede sange som fx ’En rose så jeg skyde’.

Slap helt af

Stilen er laidback og har et akustisk udtryk for at understrege nærvær, autencitet og tid til eftertanke. Især kontrabassen skaber rygraden i det musiske udtryk, både som bund og i mere solistiske indslag.

’Du tænder lys’ er, desværre, det eneste selvkomponerede nummer. Desværre, fordi det er rigtig godt. Mai-britt Skifters stemme går rent ind i denne jazzificerede julesang, og Runa Saabyes anden-stemme giver fylde og dynamik, så der er både øre-godt og en tekst med et budskab, som helt tydeligt har afsæt i julens egentlige omdrejningspunkt. Man kan kun håbe på mere af den slags, hvis der kommer en opfølger engang i fremtiden.

Tilbage er bare at sætte sig godt til rette i sofaen, smide fødderne op, sætte skiven i afspilleren og slappe helt af.

Skifter & Saabye: Julefred • CD
Forhandler: www.laidbackmusic.dk • Kr. 100 + forsendelse


Artiklen fortsætter efter annoncen: