Sing girl, sing!

s22_CD_DIANA%20ST%20COVER-2Diana Stanbridge udgiver sit debutalbum ’Sing’, og selvom både kunstnerens navn og albummets titel klinger udenlandsk, så er hun faktisk pæredansk af oprindelse.

Albummet er et lovsangsalbum, men i meget bred stilmæssig forstand. Hun har hentet elementer fra gospel, funk, soul, blues og popmusikken. Stilen, i ental bestemt form, er vanskelig at beskrive, men det er dygtige musikere, og der er både genkendelige elementer og originalitet, så det er værd at lægge øre til.

Jeg vil gerne fremhæve tre af albummets meget forskellige numre. Først er der Awake My Soul, som med sin tilbagelænede blues-soul sound vækker erindringer om timer foran store højtalere, hvor man bare svømmer hen i musikken, med en guitarist, der spiller som Stevie Ray Vaughan, og en bas samt orgel, der lægger bunden så solidt som et godstog. Dernæst titelsangen Sing, som er langt mere moderne og udfordrende end meget lovsangsmusik, men så er der lige lagt en stryger og klassisk piano ind over – det er nok mere performance end til fællessang, men også dette nummer kan man godt lytte til mange gange. You Be Glorified er filmisk og storslået i sit udtryk. Et lækkert nummer, som viser kunstnerens mod til at vove sig længere ud end på en del af de øvrige numre.
Er man ikke alt for begejstret for det eksperimenterende, så kan man også glæde sig over gode gedigne gospelnumre og velkendte kompositioner for lovsang.
Dianas sange er om og til Gud. Som hun siger, har hun sunget, fra hun var helt lille, men det har ikke altid været lige nemt. På den måde handler sangene også om en personlig trosrejse. Titelsangen ‘Sing!’ er skrevet ud fra et definerende øjeblik i hendes liv, hvor modløsheden var overvældende. Hun sad der på soveværelset og væltede sine frustrationer over til Gud. Og pludselig var det, som om hun hørte himlens engle råbe til hende: ’Sing girl, you better sing girl!’ (syng pige, du må hellere synge pige). På den måde er albummet også skrevet ud fra et ønske om at opmuntre andre til at få en relation til Gud og ikke opgive deres drømme.