Hvor er din talerstol?

Af Bo Henriksen
Gadekirken, København

Risikoen for at få korporlige tæsk betyder intet. Resolut stiller han en skammel og talerstol ved indgangen til kulminen, så de forbipasserende arbejdere har mulighed for at høre budskabet om korset.

Den unge mand hedder George Whitefield og er pioner i nyere tids evangelisation. Hans improviserede friluftsmøder ude blandt folk blev senere praktiseret af brødrene Wesley, som i øvrigt var hans mentorer. Denne offensive adfærd ændrede hele det daværende samfund i England og hindrede sandsynligvis en revolution, da mange blev kristne.

I en togkupe ca. 300 år senere rejser en kvinde sig op. ”Mine damer og herrer! Nu vil Anders fortælle om sit personlige møde med Jesus, og hvad Gud har gjort i hans liv! Lidt forlegen og uvant med situationen rejser Anders sig op og fortæller sit vidnesbyrd. Nogle er forargede, og et par store drenge begynder at pifte, men nysgerrigheden er stor. De vil sent glemme hans ærlige historie.

Ifølge Paulus vil alle være i stand til at fortælle verden om Jesus. Følgende betingelser må dog opfyldes:
1) Kan du optræde i svaghed?
2) Kan du gøre det med frygt?
3) Kan du gøre det med bæven?
4) Kan du fremføre budskabet uden overtalende visdomsord?

Frimodighed handler ikke om akademiske evner eller smart optræden. Den er betinget af en åndelig sult, som tilsidesætter stolthed og fokus på sig selv. Lydighed til Guds ord kræver ikke Helligåndens ledelse. ” Han står de hovmodige imod, de ydmyge viser han nåde.”

Findes der mænd og kvinder af Anders og George Whitefields støbning, blandt kristne idag? Hvis vi dagligt fortæller vores vidnesbyrd og offentligt bekender troen på evangeliet, kan vi ændre samfundet. Alting tager tid, men kom i gang og bliv ved. ”Quitters don’t win and winners don’t quit” – den, der vinder, giver ikke op.

Målrettet træning ude i terrænet er en nødvendighed for at opnå succes. Det vil med sikkerhed koste blod, sved, tårer, tid og ærgrelser. Men nyd turen! I sidste ende er den alle anstrengelser værd.
Her og hinsides.