Teenagere kan få boostet talentet og styrket troen

Sommeren 2017 introducerer Mariager Efterskole Akademiet, der er en overbygning for elever, som har afsluttet 9. eller 10. klasse, og som har et særligt talent, de ønsker at udforske og dygtiggøre sig inden for.

Akademiet tilbyder undervisning til elever med talent inden for felterne Iværksætteri, Musik, Sang og Lederskab. En af de kommende elever er 15-årige Samson Blay. Det kendetegner Samson, at hovedet myldrer med ideer, indfald og drømme.
– Jeg vil gerne gå videre med mine ideer og gøre dem til virkelighed. Jeg drømmer om at starte en virksomhed, gerne noget med medier, og samtidig hjælpe mennesker gennem det”, siger Samson. Han er kun 15 år, og nogle vil mene det er ungt at gå i gang med udfordringerne.
– Det er fedt, at jeg kan tage mine evner alvorligt allerede som teenager, i stedet for at skulle vente til efter uddannelse. Jeg vil være mange hundredevis af timer foran i erfaring og udvikling om 5 år, når jeg begynder allerede nu. Efter ét år med iværksætteri på Akademiet vil jeg have en masse redskaber, erfaringer og netværk med i bagagen, konstaterer Samson.

Talent og tro

Mariager Efterskole erfarer, at en stor del af eleverne rykker i deres talentudvikling via musical, sammenspil eller ved at udvikle små forretninger. Morten Iversen, daglig leder på Akademiet, fortæller, hvordan man med Akademiet ønsker i endnu højere grad at booste de unges talenter.

– De teenagere, der vil noget med deres evner, skal vi tage alvorligt og give de bedste muligheder for at få udfordringer, erfaringer og netværk. Det er nogle af de vigtigste år i deres udvikling – både indenfor deres talenter, men også når det kommer til deres karakter, tro og integritet, siger Morten. Og Akademiets fokus er netop på undervisning i tro og karakter.

– Vi mener, det er afgørende, at fremtidens performere, virksomhedsledere og meningsdannere også tæller personer med en klar og stærk kristen tro. Derfor vil vi klæde eleverne på til at stå mål for deres overbevisning og hjælpe dem med for eksempel at have et sprog for deres tro, siger Morten.

Akademiet rummer blandt andet intensiv undervisning i elevens talent, caseprojekter i samarbejde med erhvervs- og kulturlivet og udlandsrejser til Israel og USA.

Få ledige pladser

De første 21 elever er optaget på Akademiet, og dermed er der næsten fyldt op.

– Vi har oplevet en positiv interesse for Akademiet og glæder os utroligt meget til at invitere eleverne indenfor på Akademiet. Vi har fortsat få pladser tilbage på iværksætteri og skuespil. Til vores band på musik vil vi også kunne tage en bassist og en guitarist ind, slutter Morten.


Artiklen fortsætter efter annoncen: