Skovbo opfører ”Strange People”

Teaterkoncerten ’Strange People’ opføres på Skovbo Efterskole.

Årets teaterkoncert er inspireret af Prædikerens Bog – og Svend Brinkmanns bog Ståsteder.

Skovbo Efterskole sætter for 22. gang en stor egenproduceret teaterkoncert op. I år handler det om ståsteder i livet.

Teaterkoncerten ”Strange People” henter sin inspiration fra forskellige steder:
– Fra Prædikerens bog i Bibelen: Gud har skabt menneskene, som de bør være… men de har så mange underlige ting for.
– Fra Svend Brinkmanns bog Ståsteder.

Hvorfor gør jeg det?

I forestillingen forsøger efterskolen at svare på spørgsmål som: Hvorfor gør jeg det? Hvorfor gør du det? Hvorfor gør I det? Hvorfor gør vi det?

Samtidig peges der på nogle faste holdepunkter i livet:
Troen -­ værdigheden -­ ansvaret -­ kærligheden -­ tilgivelsen og døden.
– Vi vil gerne fokusere på, at vi er en del af noget større. At vi indgår i en dialektik mellem individ, medmennesker, naturen og Gud.

De enkle svar kan nogle gange komme til udtryk i SANDHEDER, vi slår hinanden med. Det være sig politiske, videnskabelige og religiøse sandheder.
På denne måde kan sandheder komme til at skygge. Vi vil gerne et skridt dybere og lede efter sandheder, man kan GRO af og måske endda dø på.

Vi søger famlende og tvivlende efter den store sammenhæng, som den er beskrevet i Grundtvigs salme: ”Hil dig frelser og forsoner”, hvor Gud beskrives som den dybe sammenhæng.

106 elever er i gang

Processen med teaterkoncerten kan følges på www.skovboefterskole.dk.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Alle skolens 106 elever er allerede i fuld gang med forberedelserne. Ud over at dykke ned i tematikken bag opsætningen vil de sidste uger op til teaterkoncerten stå på forberedelser med sang, musik, sceneopbygning, kostumer, multimedie osv.

For skolens elever er forestillingen et af de allerstørste højdepunkter i skoleåret. Alle bidrager med det, de er bedst til, og det er en fantastisk proces at se, hvordan de små brikker bliver lagt sammen til et stort puslespil til sidst.

Forestillinger

Der forventes cirka 400 gæster til premieren fredag d. 13. januar 2017 kl. 19.00, men også til de åbne forestillinger søndag 15/1, mandag 16/1 og tirsdag 17/1 forventes mange besøgende. Man kan reservere billetter til forestillingerne på skolens hjemmeside.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Kristen efterskole
Skovbo Efterskole ligger midt på Sjælland mellem Køge og Ringsted og beskriver sig som en ”Kristen efterskole med store musiske og kreative ambitioner”.

Skolen blev etableret for 21 år siden i den gamle ”Slimminge Kro”, hvor hovedbygningen er gennemrenoveret. Der er bygget idrætshal, anlagt sportsplads og etableret et stort musiklokale med tilhørende studiefaciliteter. I øjeblikket er skolen i gang med at bygge et helt nyt teaterhus.

Det forventes at stå færdigt i foråret 2017.

Der er plads til 106 elever fordelt på 9. og 10. klasse.


Artiklen fortsætter efter annoncen: