Lad det ikke siges om os, at vi intet gjorde!

Læs om Oslo Symposium

– Vi, der er kristne, har et gudgivet ansvar for at sikre, at holocaust aldrig sker igen, sagde den tidligere guvernør og præsidentkandidat Mike Huckabee, da han lørdag den 4. talte på Oslo Symposium.

– Holocaust skete, fordi alt for mange, der ikke var jøder, ikke blandede sig i debatten om jøderne før 2. verdenskrig.
De kiggede den anden vej og sagde: ”Jeg er ikke jøde, så det angår ikke mig.”
Nu må vi i resten af historien leve med den skyld og skam, at det faktisk skete, og at det faktisk angik os.
Det er en lektie i, hvad der sker, når vi bare lukker øjnene for det onde og ikke gør noget. Vi må blande os for at hindre det onde, sagde Huckabee, der opfordrede til modstand imod den anti-semintisme, som nu igen rammer jøderne og Israel.

En fars oplevelse

– En far tog sine børn med til Yad Vashem-museet for Holocaust. Han var ikke sikker på, at hans datter på 11 år kunne forholde sig til de rædsler, hun ville se. Men forældrene besluttede alligevel, at de ville tage hende med. Og hvis hun blev overvældet, ville de tage hende med ud, fortalte Huckabee.

– Pigen så det hele kronologisk fra ende til anden. Hvordan de jødiske børn blev isoleret fra deres klassekammerater med gule jødestjerner. Pigen kunne ikke forstå, at nogen ville gøre den slags mod børn.

Hun så, at Warshawa-ghettoens voksne blev taget til kz-lejre og børnene efterladt til at klare sig selv på gaden. Og somme tider skød nazisterne de jødiske børn på gaden for sjov – det véd vi, fordi de endda tog billeder af deres ”præstationer”…
Pigen så også billeder fra kz-lejrene. Da krematorierne ikke kunne følge med, blev jøderne skudt bagfra og smidt i åbne massegrave. De var udmagrede, kun skin og ben.

Efter at have set det hele skrev pigen i gæstebogen sit navn og adresse. Så skrev hun noget, som hendes far aldrig glemte:
”Hvorfor var der ikke nogen, der gjorde noget?”
Hun sagde ikke et ord i fire timer. Men faren forstod, at hun havde forstået det, hun så.

Jeg kender denne historie, fordi pigen var min egen 11-årige datter Sarah. Og jeg var den far, der tog hende med på museet.
Hun er nu stedfortrædende pressesekretær for præsident Donald Trump i Det Hvide Hus. Hun er nu en utrættelig forkæmper for det gode, og jeg er vildt stolt af hende, indrømmede Mike Huckabee og tilføjede:
– Vi er de ”nogen”, som må gøre noget. Vi må gøre denne verden til alt det, som Gud ville, den skulle være.
Lad det ikke kunne siges om os, at vi ikke gjorde noget!

Kåre Kristiansen-prisen

Mike Huckabee modtog i forbindelse med besøget i Oslo ”Kåre Kristiansen-prisen” til minde om den tidligere leder af Kristeligt Folkeparti, som også var Norges olie- og energiminister.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Han blev æret for sin kamp for menneskeliv, og fordi han trådte ud af Nobelpris-komiteen, da flertallet besluttede at give fredsprisen til Yasser Arafat.
Kåre Kristiansen kunne ikke leve med, at netop ”freds-prisen” blev givet til en kendt terrorist, som havde så mange jødiske menneskeliv på samvittigheden.

Ligesom Obama

Mike Huckabee var beæret over at modtage prisen, som han dog ikke mente, han fortjente.
Og han benyttede lejligheden til humoristisk at sammenligne sig selv med, hvordan USAs tidl. præsident Obama må have følt, da han i 2009 overraskende modtog Nobels fredspris.

– Han havde ikke gjort noget for at fortjene den. Men de gav den vel til ham i håb om, at han så ville gøre et eller andet.
Jeg er ikke sikker på, at han fik det gjort. Men jeg vil i det mindste gøre mit bedste i de kommende år, så I ikke skal sige, at I spildte prisen på mig, sagde Mike Huckabee til stort bifald.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Trump var ikke mit første valg

Om USA nye og meget utraditionelle præsident, Donald Trump:
– Han var ikke mit ”første valg” (min foretrukne), indrømmede Huckabee, men tilføjede humoristisk:
– Jeg var mit første valg!

Huckabee var nemlig selv med i opløbet om at blive præsident-kandidat, men blev overhalet af bl.a. Trump.

Læs mere her