OPSTANDEN fortsætter lidt endnu

Gospelkorene fra Aabenraa har i to år opført påskemusicalen OPSTANDEN for både skoleelever og mange andre i både Jylland og på Sjælland.

Den populære påskemusical kan også høres i år. Næste år kommer der en ny.

Hvis man vil nå at opleve gospelmusicalen OPSTANDEN får man chancen den 2. april i Sønderjyllandshallen.

De sidste to år har GospelRoots og GospelTeens fra Aabenraa landet over begejstret publikum med deres påskegospelmusical OPSTANDEN. Korene har været hele Jylland rundt, optrådt for skolerne i Haderslev og Aabenraa Kommune og skal i år endda til Sjælland for at bringe påskeberetningen til live.

Men det er ved at være sidste chance, hvis man vil opleve korenes helt egen fortolkning af påskeberetningens begivenheder, for næste år er OPSTANDEN lagt på hylden til fordel for et helt nyt projekt.

Viser påskens storhed

– Vi har med påskemusicalen villet genoplive en gammel tradition, som går mange hundrede år tilbage, og hvor man i kirken op mod påske dramatiserede påskeberetningen ved at lade præst, korddegn m.m. læse teksten op fra Biblen, afløst af kor- og solosang på udvalgte steder i passionen.

Denne tradition er gået tabt i den lutherske folkekirke, men vi oplever, at rigtig mange mennesker har stor glæde af at få præsenteret påskeberetningen med drama, musik, koreografi og solosang.

Det giver en helt anden forståelse af storheden i historien, fortæller komponisten bag stykket Torben S. Callesen. ”Men nu har vi haft påskesangene på repertoiret de sidste fem år, så næste år skal der ske noget nyt, også for korenes skyld.”

Program 2017

Vil man se eller gense påskemusicalen, har offentligheden mulighed for at se stykket for sidste gang i en årrække lørdag d. 25. marts kl. 19.00 på Skovbo Efterskole samt d. 2. april kl.13.00 ved GospelRoots og GospelSpirer og kl. 16.00 ved GospelTeens i Sønderjyllandshallen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Derudover har korene sat hele Aabenraa Kommunes skoler stævne d. 3.-4. april ved fire OPSTANDEN koncerter, hvor GospelFamily håber på fuldt hus.