Mors Dag er familiens dag

Ansvarshavende redaktør Henri Nissen

Over halvdelen af alle ægtepar (53,5 pct.) ender IKKE i skilsmisse, men de holder sammen gennem hele livet.

Det er den positive side af statistikken over skilsmisser: At så mange par og familier – trods alle vanskeligheder og den nedbrydende moral i medierne – holder sammen.
Vi kan da også glæde os over, at 7 pct. flere blev gift i 2016 end året før. Og stigningen kom fra de over 30-årige. Og lidt flere vielser foregik i en kirke, nemlig 34 pct.

Familien er den celle, som får hele samfundet til at fungere. Desværre fatter mange politikere det ikke. Den tidligere regering gjorde det endda nemmere at blive skilt på internettet – mens man i Norge og Tyskland forsøger at redde familier ved at kræve mægling, før man kapper tråden.
Men de kulturradikale har bevidst nedbrudt de (kristne) familieværdier og normer (Brandes, PH, ungdomsoprør, abort, porno, den ”frie”seksualmoral, kønsforvirring, osv.).

Hvorfor er det godt, at ægtepar holder sammen?

Det er det jo, fordi velfungerende familier er så vigtige for børns trivsel og udvikling. Det viser mange undersøgelser.
Også for os voksne er det en styrke at være i et ægteskab og i en familie. Lige her og nu kan det måske se lettere ud at være sig selv. Fri for alle bånd og forpligtelser. For det er ikke let at leve sammen. Det kræver, at man er villig til at bøje sig og opgive kæpheste og vaner… En klog mand har sagt, at ægteskabet er den største test af personligheden.

Men på den lange bane er det alligevel bedst at holde ud og overvinde vanskelighederne – sammen. Og et godt råd er, at ”the family that prays together stays together.” Fælles bøn løser virkelig mange problemer og konflikter.

Ofte spiller en mor en meget vigtig rolle for, at en familie holder sammen. Når familien går i stykker, er det oftest moderen, der holder sammen på stumperne.
Derfor ærer vi alle mødre i dag. Også i brudte og sammenbragte familier. Vi takker dem og påskønner dem, fordi de prioriterer deres familier så højt.

Min egen mor er nu forfremmet til evigheden. Jeg sender ofte en taknemlig tanke til hende. Hun bad sammen med mig og hjalp mig til at tro.

Det er langt det bedste, hun har gjort.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Det er også det allerbedste, du som mor – eller far! – kan give dine børn.