’Biskopper, kom og missionér med os’

”Som frikirkemand ser jeg undrende på”, skriver generalsekretær Mikael Wandt Laursen i forbindelse med debatten om, hvorvidt folkekirken skal missionere eller ej.

I et debatindlæg i Kristeligt Dagblad den 19. juli med overskriften ’Biskopper, kom og missionér med os’, beskriver FrikirkeNets generalsekretær sin undren over, at Københavns biskop, Peter Skov-Jakobsen, har udtalt sig imod mission. Mikael Wandt udtrykker forståelse for, at folkekirken ikke vil hægtes på en politisk dagsorden. Men en ikke-missionerende kirke er en selvmodsigelse, og hvis folkekirken ikke missionerer, bliver der sat en udløbsdato på dens eksistens i Danmark, fastslår generalsekretæren.

”Vi fra frikirkerne vil gerne mission, men allerhelst sammen med folkekirken og gerne dets biskopper, for mission er hele kirkens dna”, understreger Mikael Wandt. Han slutter indlægget med at invitere Peter Skov-Jakobsen til at høre nye kristnes vidnesbyrd om glæden over den kristne tro. Nogle af dem er tidligere muslimer, andre er danskere, som er kommet på afstand af troen.

”Da jeg blev en kristen, var det, som om jeg kom hjem.” Med dette citat fra en tidligere ateist slutter Mikael W. Laursens debatindlæg.