Rens dog toiletter for Guds skyld!

Af Daniel Martin Lanting

Hvad er Guds kald til mig? Hvad er Guds kald til mit liv lige nu?

Det er spørgsmål, jeg tit har stillet, og det er spørgsmål, rigtig mange mennesker tit har stillet. Og det svar jeg fik for halvanden måned siden var: ”Daniel, du har bedt om et arbejde, så nu skal du rense toiletter resten af sommerferien”.

Det kom en dag, hvor jeg lige havde fået et afslag på et job, jeg havde regnet med at få. Pludselig, lige efter afslaget, og nærmest tilfældigt (eller ”Gudfældigt, hvis man er til popsmarte kristne ord) kom jeg i tanke om Jakob på Gammelbro Camping, ringede til ham, fik et arbejde og takkede Gud. Jeg var lykkelig over, at Gud havde hørt min bøn, at han svarede min bøn ved at give mig et arbejde, og at han sørgede for, at jeg kunne betale for indskud og husleje, når jeg flytter til Aarhus.

Lidt mindre spændende var det dog, at jeg skulle få råd til det ved at rense toiletter hele sommerferien. Men samtidig er jeg overbevist om, at det var Guds kald til mig på det tidspunkt (jeg blev færdig med arbejdet i søndags). Jeg havde rig mulighed for at tjene campisterne og mine kollegaer i 1½ måned ved at gøre rent, og der var rig mulighed for at lære mine kollegaer at kende og være vidne der på den ene og den anden måde.

Nogle gange tror jeg, at Guds kald til os kan være lige foran snuden på os, men fordi det ikke er særlig glamourøst, så ser vi det ikke. Og nogle gange tror jeg, vi skal prøve ting af og kaste os ud i nye ting, før vi ser, om det er Guds kald til os eller ej.

Samtidig er det jo også en luthersk tanke, at alle har deres kald og stand og deres område, hvor de kan tjene andre og Gud – om det så er som præst eller bager, toiletrenser eller politiker, single eller forælder.

I sidste ende takker jeg Gud for, at han gav mig det kald og har sørget for mig gennem det – og jeg takker Gud for, at jeg har ferie nu.