Moriah viser i ny film at ægte kærlighed venter

I en scene fra skolen argumenterer Gracia imod evolutionslæren.

Hun blev afvist i American Idol, fordi hun var kristen og seksuelt uerfaren. Men Moriah Peters har siden udgivet to albums og har nu hovedrollen i en ny kristen ungdomsfilm.

– Det var Gud, der lukkede døren, da jeg blev vraget ved American Idol, siger Moriah.

Dommerne havde intet at udsætte hverken på talentet eller udseendet hos Moriah Peters, da hun som 16-årig i 2010 var til audition i American Idol. Både Simon Cowell, Randy Jackson og Avril Lavigne var enige om, at pigen kunne synge.

Problemet var bare, at hun helt åbent havde fortalt, at hun var kristen og derfor ville gemme sit første kys til sin brudgom.

– Du prøver at være alt for perfekt. Gå ud, kys en fyr og kom tilbage, lød rådet fra dommerne.

Gud lukkede døren

Moriah havde knoklet med forberedelser til Idol-konkurrencen i fem måneder på bekostning af sine studier, før hun på denne måde blev afvist. Medierne fulgte hende ud fra studiet i håb om at høre vrede kommentarer.

Men hun var selv klar over, at det var Gud, der havde lukket døren. Og på vejen ud blev hun kontaktet af en mand, som sagde: ”Jeg hørte, hvad du sagde. Jeg har en søn på din alder og vi blev meget opmuntrede over det, du sagde. Vi er også kristne.”

– Denne mand satte mig i kontakt med Wendy Foy, som hjalp mig videre med karrieren, fortæller Moriah Peters.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Den amerikanske singer-songwriter Moriah Peters var et af de store navne på Åfestival i Sdr. Felding for to år siden. Hun er nu aktuel som skuespiller i filmen ’Because of Gracia’, hvor hun spiller titelrollen som en kristen gymnasieelev, der vil vente med sex, til hun er gift.
På Å-festival 2015

Den forsmåede Idol-deltager skrev kontrakt og har siden udgivet to albums hhv. ‘Brave’ og ‘I Choose Jesus’. Hun har også medvirket som sanger i Veggie Tales-filmen ‘Princess and the Pop Star’ og er nu aktuel med spillefilmen Because of Gracia, hvor hun har titelrollen.

I 2015 var Moriah Peters i Danmark for at medvirke på den store kristne Å-festival i Sdr. Felding sammen med sit band.

Hilsen til Idol-dommerne

Instruktøren af Because of Gracia, den kristne Tom Simes, har skrevet til American Idol-dommerne fra 2010 for at invitere dem til en screening af filmen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:”I kan måske ikke huske hende, men hun var til audition i American Idol for seks år siden og kom ikke videre efter første runde. Men hendes korte ’AL-oplevelse’ skaffede hende en pladekontrakt, hun har efterfølgende indspillet to albums, og nu optræder hun i vores film.

Både hun selv og jeg mener, at det, der skete, var en uventet velsignelse”, skrev Tom Simes til dommerne.

Han fortsatte med at takke dommerne for deres ”råd, som motiverede hende til at følge sin overbevisning” og slutter brevet med ordene: ”Jeg ved, at I vil blive blæst bagover af Moriahs præstation”.

’Because of Gracia’ er et frisk pust ind i vor kultur, hvor børn bliver udsat for et stærkt pres til at opgive deres uskyld, skriver en anmelder. I filmen bliver gymnasieeleverne Moriah Peters og Chris Massoglia kærester, og deres beslutning om at vente med sex fører til mobning – men også til respekt på skolen.
Ligesom Moriahs eget liv

I “Because of Gracia,” spiller Moriah Peters en gymnasieelev, som vælger at vente med sex.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Jeg tror helt ærligt, at instruktøren har opbygget Gracias karakter over mine egne oplevesler i high school. Jeg kunne bare være mig selv, og det var ikke svært at dykke ned i de kontroversielle og anspændte situationer, siger hun.

En anmelder skriver om filmen:
”Det er ikke på nogen måde en episk film med et kæmpebudget, men den er opløftende, velspillet, velskrevet, forløsende, helt igennem underholdende og bemærkelsesværdigt ægte og sand. Jeg vil anbefale den til hvem som helst, men især til teenagere og deres forældre.

Det er meget mærkeligt, at vi i dag lever i et samfund, hvor alt er tilladt – undtagen ansvarlige seksuelle valg, især at børn er afholdende”, skriver Joseph Farah i WND. Han er sikker på, at den kønne Gracia vil lyse op i USAs biografer fra premieren den 15. september.

Hun holdt ord

Moriah Peters principper kostede hende karrieren via American Idols. Men hun fik alligevel både karriere og kærlighed. I 2013 blev hun gift med australskfødte Joel Smallbone, som selv har en karriere inden for kristen musik.